Рецепт дієтичного супу “Зеленка”

Горох практично не включає в себе жирів. Натомість може похвалитися багатим комплексом вітамінів та мікроелементів, важливих для здоров'я. Особливо смачним виходить з гороху суп.

В когось гороховий суп асоціюється з дитинством в дитсадку, а хтось часто включає його в повсякденне меню. Як би там не було, мало хто готував гороховий суп за таким вишуканим рецептом як рецепт "Зеленки". Завдяки присутності таких інгредієнтів як  шпинат, м'ята, кінза, горох шикарно розкриває свої смакові та кольорові ознаки. 

Читай также: Как на самом деле нужно мыть салат

"Зеленка" - це насолода і вкусом, і виглядом. Пропонуємо вам особисто в цьому переконатися!

Інгредієнти:

  • Свіжий горох (або заморожений) - 280 г
  • Шпінат - 450 г
  • М'ята - 10 г
  • Кінза - 45 г
  • Цибуля - 1 шт.
  • Картофель - 2 шт.
  • Помідори черрі сушені - 100 г
  • Вершкове масло - 1,5 ст. л.
  • Овочевий бульон - 650 мл
  • Лімон - ½ шт.
  • Сіль  - за смаком
  • Чорний мелений перец - за смаком
  • Оливкова олія - 1 ч. л.
  • Сливки (30 -%) - 60 мл

Спосіб приготування:

  1. У посуд для супу покласти вершкове масло. Розігріти його на середньому вогні.
  2. У цей час нарізати кубиками цибулю і картоплю. Додати їх в ємність з маслом і витримати на плиті протягом 3-4 хвилин, постійно помішуючи масу.
  3. Налити в ємність з маслом, цибулею і картоплею овочевий бульйон. Тушкувати все приблизно 15 хвилин, поки картопля не стане м'якою.
  4. Висипати в каструлю з овочами горошок і проварити масу на повільному вогні протягом 2 хвилин. Варити горох потрібно до тих пір, поки він не стане м'яким. Намагайтеся не переварювати горох, інакше він втратить свій привабливий зелений колір.
  5. Потім треба додати в каструлю шпинат і зняти суп з плити.
  6. Ретельно перемішати шпинат з овочевою базою. Витримати час поки він не знизиться в об'ємі.
  7. Вилити суп в блендер і гарненько збити до однорідного стану. Додати в суп дрібно нарубані кінзу і м'яту і знову все перебити в блендері.
  8. Перелити суп з блендера назад в каструлю і поставити на повільний вогонь.
  9. Додати в нього лимонний сік, приправити сіллю і перцем за смаком.

Як подавати 

Читай также: Кулинарный градус: рецепты супов, которые готовятся с алкоголем

Перед подачею в блюдо влити вершки і все перемішати до однорідності. Після викладання страви в тарілку, його необхідно скропити оливковою олією і прикрасити сушеними помідорами.

Смачного!

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK