Мегашоколадно: рецепт маффінів а-ля брауні

Фото: https://kuchnialidla.pl/

Хочете справжній шоколадний десерт? Відкрийте для себе глибокий смак шоколаду та м'який центр мафінів у стилі брауні!

Складові:

  • шоколад 70% - 125 г
  • молочний шоколад 46% - 125 г
  • вершкова олія - 115 г
  • мука пшенична - 60 г
  • какао - 30 г
  • яйця - 2 шт
  • сахар - ½ склянки
  • сіль – щипка

також знадобитися:

  • духовка, розігріта до 180°С
  • форми для кексів
  • міксер

Спосіб приготування:

  1. Форму для мафінів змастити олією (силиконові форми змащувати не потрібно).
  2. 70% шоколад подрібніть на дрібні шматочки і розтопіть його разом із вершковим маслом на водяній бані. Залишити остигати.
  3. В другу миску просіяти муку, какао і сіль. Відставляємо.
  4. За допомогою міксера збиваємо яйця з сахаром близько 5 хвилин, поки вони не стануть пишними та кремоподібними. Зменшуємо швидкість міксера і повільно вливаємо шоколадну масу. Вимикаємо міксер та додаємо суміш сухих інгредієнтів.
  5. Інтенсивно перемішайте все силіконовою лопаткою, доки інгредієнти не з'єднаються (не перемішуйте занадто довго).
  6. Вилийте тісто в підготовлену форму, заповнюючи її приблизно на ¾ висоти. Покладіть 46% плиточку шоколаду у кожний мафін.
  7. Поставте мафіни у духовку і випікайте 15 хвилин.

Читай также: Діти будуть у захопленні: рецепт піци з шоколадом

УВАГА! Ми не тримаємо кекси в духовці надто довго, оскільки це призведе до їхнього висихання. Вийміть мафіни з духовки і відставте остигати.

Смачного!