Фото: www.istockphoto.com
Сважається, що батьківщиною жареного мороженого є Франція. Хоча не менш популярна і версія, за якою вперше такий десерт з'явився у США. Ще за президентства Томаса Джефферсона у 1789 році хтось після обіду у Білому домі залишивши відгук про найсмачніше морожене у хрумкому тісті.
Перед смаженням мороженого його заморожують за гранично низьких температур, потім його обволікають пластівцями з яєчним жовтком. Як приготувати цей десерт?
Змажене морожене по-азіатськи
Складові:
- морожене – 500 грам
- мука - склянка
- яйце – 1 штука
- холодна вода – склянка
- сода – чайна ложка
- ванний екстракт – чайна ложка
- олія для змаження.
Фото: www.istockphoto.com
Читай также: Десерт дня: морозиво зі згущеним молоком
Приготування:
- Застеліть пергаментом тацю, викладіть на нього кульки мороженого і заберіть у холодильник на годину.
- Просійте муку та соду, додайте яйця і збийте.
- Додайте воду, екстракт ванілі та вимісіть тісто.
- Тісто помістіть у миску, наповнену льодом.
- Розігрійте масло у фритюрниці або каструлі з товстим дном.
- Кульки мороженого опускайте в кляр і швидко обжарчуйте в киплячому маслі до золотистого кольору.
- Викладайте кульки на паперовий рушник, щоб забрати лишній жир.
- Обвалюйте кульки у сахарній пудрі і одразу подавайте.
Смачного!