Змажене морожене: рецепт приготування в домашніх умовах

Фото: www.istockphoto.com

Сважається, що батьківщиною жареного мороженого є Франція. Хоча не менш популярна і версія, за якою вперше такий десерт з'явився у США. Ще за президентства Томаса Джефферсона у 1789 році хтось після обіду у Білому домі залишивши відгук про найсмачніше морожене у хрумкому тісті.

Перед смаженням мороженого його заморожують за гранично низьких температур, потім його обволікають пластівцями з яєчним жовтком. Як приготувати цей десерт?

Змажене морожене по-азіатськи

Складові:

  • морожене – 500 грам
  • мука - склянка
  • яйце – 1 штука
  • холодна вода – склянка
  • сода – чайна ложка
  • ванний екстракт – чайна ложка
  • олія для змаження.

Фото: www.istockphoto.com

Читай также: Десерт дня: морозиво зі згущеним молоком

Приготування:

  1. Застеліть пергаментом тацю, викладіть на нього кульки мороженого і заберіть у холодильник на годину.
  2. Просійте муку та соду, додайте яйця і збийте.
  3. Додайте воду, екстракт ванілі та вимісіть тісто.
  4. Тісто помістіть у миску, наповнену льодом.
  5. Розігрійте масло у фритюрниці або каструлі з товстим дном.
  6. Кульки мороженого опускайте в кляр і швидко обжарчуйте в киплячому маслі до золотистого кольору.
  7. Викладайте кульки на паперовий рушник, щоб забрати лишній жир.
  8. Обвалюйте кульки у сахарній пудрі і одразу подавайте.

Смачного!