Сезон абрикосів: 4 десерти з цього корисного плоду

Фото: www.istockphoto.com

Абрикоси вважаються одними з найкорисніших фруктів. Вживання в їжу абрикосів у сезон сприяє підвищенню рівня гемоглобіну крові, зміцненню імунітету.

Що приготувати із цих ароматних плодів? Ми маємо ідеї!

Сірники з абрикосами

Фото: www.istockphoto.com

Візьміть 350 г сиру, 2 яйця, чайну ложку розпушувача, склянку муки, половину склянки цукру, дрібку солі, 5 абрикос.

Сир, яйця, цукор та сіль добре перемішайте. Додайте просіяне з розпушувачем муку. Абрикоси помийте, висушіть, наріжте і додайте в тісто. Розігрійте сковороду з олією і змастіть оладки до золотистого кольору з обох боків. Подавайте зі сметаною або абрикосовим варенням.

Сірна запіканка з абрикосами та міндалем

Фото: www.istockphoto.com

Читай также: Літня випічка: сирний пиріг з абрикосами

Вам знадобиться 2 яйця, 75 г сахару, 25 г ванильного сахару, 40 г кукурудзяного крахмалю, 8 абрикосів, 250 г сиру, мигдалеві пластівці для прикраси, 25 г вершкового масла, столова ложка муки.

Яйця збийте із сахаром до стійкої білої піні. До сиру додайте ванільний цукор і добре розмішайте. Всипте кукурудзяний крахмаль, перемішайте і поступово додайте збиті яйця. Вилийте тісто в змащену олією та посипану мукою форму, зверху викладіть шматочки абрикосів. Випікайте 45 хвилин у розігрітій до 180 градусів духовці. Готову запіканку посипте мигдальними пластівцями.

Сирний пиріг з абрикосами

Фото: www.istockphoto.com

Для тесту візьміть 200 г муки, 100 г вершкового масла, 50 г цукру, яйця, чайну ложку розпушувача. Для начинки – 400 г сиру, 2 яйця, 120 г сахару, 200 г сметані, 2 столові ложки крахмалю, сік половини лимону, 10 г ванильного сахару, 10 абрикос.

М'яку сливкову олію розітріть із сахаром. Додайте яйце, перемішайте. Муку просійте з|із| розпушувачем і додайте|добавляйте| частинами до інших інгредієнтів, постійно перемішуючи. Зробіть із тесту кулю і помістіть її в холодильник на півгодини. Перекладіть тісто у форму, сформувавши високі борти. Збийте до однорідності сир, сметану, цукор, ванільний сахар, яйця, крохмаль та сік половини лимона. Вилийте сирну масу у форму із тестом. Зверху акуратно викладіть половинки абрикосів. Відправте пиріг у розігріту до 180 градусів духовку. Випікайте близько години.

Сірно-абрикосове желе

Фото: www.istockphoto.com

Потрібно 10 абрикос, 250 г сиру, 30 г желатину, 2 столові ложки сметані, 250 г молока, сахар за смаком.

Перебийте сир зі сметаною та сахаром у блендері. Абрикоси вимийте, видалити кісточки. Молоко вилийте в блендер, покладіть туди ж абрикоси. Збийте до утворення піні. Вилийте молочно-абрикосову суміш у сирну масу. Желатин розведіть водою, розмішайте до однорідності, дайте набрякнути. Потім розтопіть його на водяній бані до розчинення крупинок та остудіть. Вилийте желатин із водою у сирно-абрикосову масу і збийте. Вилийте у форми та поставте в холодильник на кілька годин.

Читай также: Чим корисний водночас і небезпечний абрикос

Смачного!

Нагадаємо, раніше ми розповідали, чим корисний і небезпечний абрикос , а також радили, як схуднути на абрикосовій дієті.