Рецепт японського бавовняного чізкейку

Фото: www.istockphoto.com

Японський бавовняний чізкейк - повітряний, легкий, невагомий, з пористою та ніжною структурою, він просто тане у роті! І свою назву "бавовняний" він одержав саме за ці властивості.

Складові:

  • Яйця - 6 штук
  • Цукор - 70 г
  • Сирний сир "філадельфія" - 300 г
  • Вершкове масло - 60 г
  • Молоко – 100 г
  • Лимонний сік – 2 ст.л.
  • цедра одного лимона
  • Борошно - 60 г
  • Кукурудзяний крохмаль (можна картопляний) – 20 г
  • Сіль - щіпка
  • Лимонний сік (або винний камінь) – близько 1 ч.л.

Спосіб приготування:

  1. Яйця (вони мають бути кімнатної температури) розділіть на білки та жовтки.
  2. У велику ємність налийте гарячу воду, окріп. Помістіть туди миску з сиром на кшталт філадельфія. На цій водяній бані віночком розмішайте сир, він поступово прогріється і його текстура стане м'якою, чимось схожою на сметану.
  3. Потроху додайте жовтки і перемішайте до повного розчинення, до отримання однорідної маси. Найкраще додавати жовтки за три-чотири рази, щоразу ретельно змішуючи.
  4. Всипте цукор і трохи перемішайте.
  5. Візьміть молоко та додайте до нього вершкове масло. Нагрійте разом, щоб олія розтопилася. Можна скористатися мікрохвильовою піччю.
  6. Перелийте в тісто. Додайте трохи солі, цедру одного лимона (потрібний лише тоненький жовтий шар, в якому і знаходиться яскравий, насичений, цитрусовий аромат). Видавіть трохи лимонного соку.
  7. Все перемішайте.
  8. Заберіть миску з гарячою водою, вона більше не знадобиться.
  9. Просійте борошно та кукурудзяний крохмаль. Перемішати до утворення однорідного, рідкого тіста без грудочок.
  10. Далі білки збийте спочатку на маленькій швидкості міксером, а потім, коли утворюється піна з великих бульбашок, додайте цукор і продовжуйте збивати, на цей момент швидкість можна підвищити до максимальної. Ближче до кінця збивання, коли піна ущільниться, додайте|добавляйте| трохи лимонного соку.
  11. Раніше підготовлене тісто перелийте до білків. Віночком, дуже акуратно перемішайте рухами, що завертають, при цьому робити це з одного боку ємності і потім вмішувати ще не зворушені білки. У підсумку виходить однорідне повітряне тісто.
  12. Візьміть форму для випічки, на дно покладіть лист пергаменту і так само по всьому борту.
  13. Влийте тісто. З уже прогрітої духовки дістаньте лист з налитою, дуже гарячою водою. Укладіть невелику ганчірочку і вже на неї поставте форму, щоб не було прямого контакту з поверхнею, що нагрівається. Відправте в духовку. Температура духовки – 155 градусів, випікати чізкейк потрібно близько 80 хвилин.
  14. Після випікання чізкейк не можна відразу діставати з духовки, потрібно відкрити дверцята на 30 хв і залишити повільно остигати, інакше він осяде, здувається як кулька. Далі вийміть чизкейк із форми та видаліть папір для випічки.
  15. Для прикраси з паперу можна вирізати різні трафарети, через які присипати цукровою пудрою, а можна залишити у первозданному вигляді.

Фото: www.istockphoto.com

Читай также: Торт Орео: творожный чизкейк без выпечки

Спробувати перший шматочок краще, коли чізкейк добре охолоне в холодильнику протягом 3-4 годин.

Порада. Для випікання японського бавовняного чізкейку краще використовувати форму діаметром 18-20 см, підійде і діаметр 23 см.

Смачного!