Фото: www.istockphoto.com
Японський бавовняний чізкейк - повітряний, легкий, невагомий, з пористою та ніжною структурою, він просто тане у роті! І свою назву "бавовняний" він одержав саме за ці властивості.
Складові:
- Яйця - 6 штук
- Цукор - 70 г
- Сирний сир "філадельфія" - 300 г
- Вершкове масло - 60 г
- Молоко – 100 г
- Лимонний сік – 2 ст.л.
- цедра одного лимона
- Борошно - 60 г
- Кукурудзяний крохмаль (можна картопляний) – 20 г
- Сіль - щіпка
- Лимонний сік (або винний камінь) – близько 1 ч.л.
Читай также: Панкейки по-японски: рецепт воздушных хоткейков
Спосіб приготування:
- Яйця (вони мають бути кімнатної температури) розділіть на білки та жовтки.
- У велику ємність налийте гарячу воду, окріп. Помістіть туди миску з сиром на кшталт філадельфія. На цій водяній бані віночком розмішайте сир, він поступово прогріється і його текстура стане м'якою, чимось схожою на сметану.
- Потроху додайте жовтки і перемішайте до повного розчинення, до отримання однорідної маси. Найкраще додавати жовтки за три-чотири рази, щоразу ретельно змішуючи.
- Всипте цукор і трохи перемішайте.
- Візьміть молоко та додайте до нього вершкове масло. Нагрійте разом, щоб олія розтопилася. Можна скористатися мікрохвильовою піччю.
- Перелийте в тісто. Додайте трохи солі, цедру одного лимона (потрібний лише тоненький жовтий шар, в якому і знаходиться яскравий, насичений, цитрусовий аромат). Видавіть трохи лимонного соку.
- Все перемішайте.
- Заберіть миску з гарячою водою, вона більше не знадобиться.
- Просійте борошно та кукурудзяний крохмаль. Перемішати до утворення однорідного, рідкого тіста без грудочок.
- Далі білки збийте спочатку на маленькій швидкості міксером, а потім, коли утворюється піна з великих бульбашок, додайте цукор і продовжуйте збивати, на цей момент швидкість можна підвищити до максимальної. Ближче до кінця збивання, коли піна ущільниться, додайте|добавляйте| трохи лимонного соку.
- Раніше підготовлене тісто перелийте до білків. Віночком, дуже акуратно перемішайте рухами, що завертають, при цьому робити це з одного боку ємності і потім вмішувати ще не зворушені білки. У підсумку виходить однорідне повітряне тісто.
- Візьміть форму для випічки, на дно покладіть лист пергаменту і так само по всьому борту.
- Влийте тісто. З уже прогрітої духовки дістаньте лист з налитою, дуже гарячою водою. Укладіть невелику ганчірочку і вже на неї поставте форму, щоб не було прямого контакту з поверхнею, що нагрівається. Відправте в духовку. Температура духовки – 155 градусів, випікати чізкейк потрібно близько 80 хвилин.
- Після випікання чізкейк не можна відразу діставати з духовки, потрібно відкрити дверцята на 30 хв і залишити повільно остигати, інакше він осяде, здувається як кулька. Далі вийміть чизкейк із форми та видаліть папір для випічки.
- Для прикраси з паперу можна вирізати різні трафарети, через які присипати цукровою пудрою, а можна залишити у первозданному вигляді.
Фото: www.istockphoto.com
Читай также: Торт Орео: творожный чизкейк без выпечки
Спробувати перший шматочок краще, коли чізкейк добре охолоне в холодильнику протягом 3-4 годин.
Порада. Для випікання японського бавовняного чізкейку краще використовувати форму діаметром 18-20 см, підійде і діаметр 23 см.
Смачного!