Фото: https://istockphoto.com
Пудінг - традиційна англійська страва , яке готується з чого завгодно і поєднує в одному блюді різні техніки приготування, міксів інгредієнтів та смаків. Рисовий пудинг – відмінний варіант смачного та нежирного десерту, який допомагає роботі органів шлунково-кишкового тракту.
Відмінний варіант для літа – рисовий пудинг з вишнею
Читай также: Віденський пиріг з вишнею: покроковий рецепт
Складові:
- рис круглий – 125 грам
- молоко – літр
- вершки – 400 мл
- вишня (морожена без кісточок) – 500 грам
- сахар – 250 грам
- миндаль тертий – 50 грам
- ваніль – стручок
- крахмаль картопляний – столова ложка
- кориця – паличка
- сіль - щипка
- цукрова пудра – за бажанням.
Приготування:
1. Вилийте молоко в сотейник, додайте в нього ванни зерна зі стручка.
2. Додайте рис, сіль та 50 г цукру.
3. Доведіть до кипіння, зменшіть вогонь та варіть близько 20 хвилин, постійно помішуючи.
4. Перекладіть рис у відповідну ємність, накрийте харчовою плівкою та приберіть у холодильник. Рис має повністю охолонути.
5. Збийте вершки в міцну піну і додайте|додайте| до рису, акуратно перемішавши.
Читай также: Рецепт лимонаду а-ля Мохіто (на зайняту пані)
6. Викладіть вишню у сотейник.
7. Додайте цукор, що залишився, і паличку кориці.
8. Перемішайте та готуйте на повільному вогні близько 5 хвилин після закипання.
9. Заберіть сотейник із плити.
10. Змішайте крахмаль зі столовою ложкою води та додайте до вишні, перемішайте.
11. Вийміть коричневу паличку.
12. Обсмажте тертий миндаль на сухій сковороді.
13. Подавайте рисовий пудинг, додавши теплу вишню, присипаний тертим мигдалем та цукровою пудрою.
Смачного!