Названо переможців конкурсу українських крафтових сирів

В Україні варять до 500 видів різноманітних сирів: молодих та м'яких, зрілих напівтвердих та твердих, унікальних авторських та за европейськими технологіями. Є українські сири з благородною білою та голубою пліснявою, з коров'ячого, козиного, овечого та буйволиного молока. А от які з них найбільше прийшлися до смаку споживачам? Ми вже маємо відповідь на це запитання.

На другому фестивалі українських крафтових сирів Cheese Awards Day 2018, який відбувся наприкінці вересня у Києві, сировари та сиролюби спільно визначили переможців і назвали улюблені сири українців.

У всеукраїнському конкурсі на кращі домашні сири взяли участь багато національних виробників крафтових фермерських сирів і власників приватних міні-сироварень. Для дегустацій вони представили щедрий асортимент сирів. І кожен сир являв особливий витвір мистецтва. Тож вибір кращого був складним.

Крафтові сири-переможці, які обов'язково радимо скуштувати:

1. Сир "Мотанка" від сироварні Добрий Пастир (сировар Світлана Загуба). Це твердий сир з коров'ячого молока, віком до 3-х місяців (низька температура другого нагрівання).

2. Сир "Лавандер" від сироварні Solodkiy’s - маркет фермерских продуктов (сировар Юлія Солодкая). Це твердий сир з коров'ячого молока, віком понад 3-и місяці (низька температура другого нагрівання).

3. Сир “Медовий” від Приватна сироварня "Козеріг". Це твердий сир з коров'ячого молока, віком до 3-х місяців (висока температура другого нагрівання).

4. Сир "Легенда" від сироварні Доообра Ферма / Dooobra Ferma. Це твердий сир з коров'ячого молока, віком понад 3-и місяці (висока температура другого нагрівання).

5. Сир "Чемер" від еко-ферми "Диво". Це м'який непресований сир з коров'ячого молока.

6. Сир "Сулугуні" від сироварні Solodkiy’s - маркет фермерских продуктов. Це сир типу паста-філата, виготовлений з коров'ячого молока. 

7. Сир "Франциск" ТМ Dorian Gray від Дубровицький Ферм Продукт. Це сир з блакитною пліснявою, виготовлений з коров'ячого молока. 

Читай также: Де шукати українську моцарелу та буррату італійської якості

8. Сир Брі від сироварні Pastourelle. Це сир з коров'ячого молока, що дозріває за участі поверхневої (білої) плісняви.

9. Сир "Характерник" від фермерського господарства "Зарянівське" (сировар Alena Zaryanova). Це сир з коров'ячого молока з митою скоринкою, дозріває за участі мікрофлори поверхневого слизу.

10. Сир "Лабне" - це свіжий кисломолочний сир з коров'ячого молока від сироварні Сміляночка (сировар Вадим Слободяник).

11. Сир "Шевр"- м'який свіжий кисломолочний сир з козячого молока від сироварні Лісова Ферма / Forest Farm.

12. Сир “Ніжність”, виготовляється з козячого молока і дозріває в розсолі. Виготовляють сировари у Крафтові сири від "Сімейної ферми "ПаніКоза".

13. Сир "Козеріжка" - твердий сир з козячого молока з низькою температурою другого нагрівання. Виготосляють у Львівській сироварні Джерсей.

14. Сир "Капра" - твердий сир з козячого молока з високою температурою другого нагрівання від Сімейної сироварні Козуля.

15. Сир "Валок" - м'який непресований сир з козячого молока від Сімейної сироварні Козуля. 

Читай также: Де варять український сир брюнуст так, як в Норвегії

16. Сир кротен у золі, виготовляється з козячого молока і дозріває за участі поверхневої (білої) плісняви. Представили сировари з Крафтові сири від "Сімейної ферми "ПаніКоза".

17. Сир "Ворожка" від сироварні StreKoza - натуральний сир з митою скоринкою, варять з козячого молока. Сир дозріває за участі мікрофлори поверхневого слизу.

18. Твердий сир з козячого молока з блакитною пліснявою від сироварні StreKoza (сировар Катерина Приходько).

19. Найкращим сиром з наповнювачами став Сир Шевр з буряком, часником, горіхами від сироварні Смачні потоки.

20. Сир “Золоте Руно” - це твердий сир з овечого молока від Львівської сироварні Джерсей.

21. Сир “Брюност” - це десертний (солодкий) сир від сировара Олени Бойченко.

22. Сир Tomme d A'ltine - це напівтвердий сир з коров'ячого молока, що зріє за участі поверхневої білої плісняви, від сироварні Pastourelle. 

Читай также: Українські гастро-відкриття сезону: вибір редакції

23. Сир "Поцілунок", виготовляється з козячого молока і зріє за участі бреві бактерій. Сир представили сировари фермерського господарства "Зарянівське".

Купуйте українське! А ми бажаємо вам яскравих сирних вражень цієї осені.

Фото з офіційної сторінки організаторів фестивалю у Фейсбуку. 

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK