Які їстівні подарунки привезти з України: 10 ідей

Вирішили порадувати родичів чи друзів за кордоном українськими смаколиками, то детально продумайте, що можете взяти з собою у поїздку. Бо не всі продукти можна вивозити за кордон, і ввозити в інші країни.

Провсяк випадок, ознайомтеся з митними правилами тієї країни, куди летите. Наприклад, до країн Євросоюзу особливо Шенгенської зони, не пустять з м'ясом та молочними продуктами. Зважайте й на той факт, що вартість подарунку, який берете у літак, не повинна перевищувати 430 євро. Їдете автомобілем - тоді загальна вартість подарунків не повинна перевищувати 300 євро. 

Читай также: ТОП-6 продуктов, которым нельзя пересекать границу

Головне правило: це має бути невелика кількість продуктів, призначена для індивідуального споживання людиною.

Що беремо в ручну поклажу

Для себе на час перельоту можна взяти перекус: шоколад, яблука, горіхи, сухофрукти, бутерброди та іншу тверду їжу.

  • Йогурт, паштет, майонез, варення, сік, сироп, масло чи пудинг у баночках об'ємом більше 100 мл у салон вам взяти не дадуть.
  • Тож все інше доведеться здати у багажне відділення.

10 ідей їстівних сувенірів з України

Обирайте те, що має тривалий термін зберігання, гарно запаковане виробником, і звичайно, дозволене до перевезення. 

Читай также: Свято наближається: якими смаколиками тішиться Закарпаття

  1. Набори різдвяних пряників.
  2. Натуральний чай, є чудові трав'яні збори.
  3. Українська кава.
  4. Мед, але не більше 2 кілограмів.
  5. Варення, джеми.
  6. Цукерки, печиво, солодощі.
  7. Крафтові соуси та авторські приправи у дрібному пакуванні виробника і призначені для кінцевого споживача.
  8. Макарони.
  9. Осетрова ікра, але тут діє обмеження на вагу. Одна людина може провезти у багажі не більше 125 грамів продукту.
  10. Крафтовий алкоголь.

Що стосується алкоголю, то з вибором подарунку доведеться заморочитися, бо митні правила розмежовують напої за міцністю і відповідно дозволеним об'ємом. Так, алкогольні напої міцністю понад 22 % об. (горілка, портвейн, наливки, настоянки) можна провозити не більше 1 літра. Зате сидр, вино, пиво, міцність яких менша за 22% об. допускаються для перевезення у такій кількості: 4 літра вина або 16 літрів пива.

Смачні сувеніри з України: вибір редакції

Вино, сидр, настоянки, абсент. Найкраще українське вино від "Вина Гулієвих", Gorobchyky, "Колоніст", "Виноробня князя П. М. Трубецького", "Виноградник Богдана Павлия", Grande Vallee.

Варення - безпрограшний варіант, оскільки його їдять з сиром, млинцями, тостами, вафлями, вівсянкою у всьому світі. Яке брати, це вже вирішувати вам.  

Читай также: Новогодние подарки от украинских крафтеров

Бренди, які ми радимо:

Гастромайстерня Confiture. Незвичайні мікси фруктів та ягід у невеличких баночках: яблука з розмарином, ананас з чілі, абрикос з ромом, апельсином та лавандою.

Варення та джеми від бренду Berry melody - це чудовий десерт до кави та чаю. Цікаве поєднання смаків: малина з апельчином та м'ятою, полуниця з лаймом, груша з фейхоа.

Соуси - якщо вони авторські і мають незвичайний смак. Чудовий подарунок і доповнення до м'ясних та рибних страв, які з нагоди вашого приїзду приготують господарі. Звертайте увагу на крафтові соуси, що готують маленькими партіями і з натуральних інгредієнтів.

Замовити соуси можна у Mr.Caramba (беріть джем з перцю, брусничний соус з червоним вином, абриково-помідорний). Або ж придбати придбати соуси у Tato Pepper Jam: з журавлини і кмину, абрикоса та коріандру, сливи та копченої солі. Гострі соуси з українського перцю роблять під брендом "Вогняр" та Holy Shit! Pepper! 

Читай также: Ідеї новорічних подарунків від українських крафтерів

На закуску і як додаток до пасти, макаронів, бутербродів, салатів найкраше смакуватимуть "Українські в’ялені помідори", які крафтовий виробник готує за оригінальною рецептурою з Італії. У маленькій баночці натуральні літні помідори, приправлені розмарином, гострим перцем, кропом, орегано, базіліком.

Мед класичний - майже прозорий травневий, акацієвий, яскраво жовтий - соняшниковий, темний коричневий гречаний, різнотрав'я і ще кілька різних видів. Натуральний мед, а ще волоські горіхи у меду, медово-горіхову пасту можна придбати у Be Honey та "Медик Ведмедик". Або ж обирайте надзвичайно смачний крем-мед з імбірем, полуницею, марципаном, м'ятою, чебрецем, смородиною, перцем чілі від "Мёд-шмёд".

Крафтові солодощі без цукру теж будуть гарним подарунком. Корисні цукерки - суміш фруктів та горіхів у паніровці з кориці, маку, кунжуту, кокосу. Виробляють ласощі під ТМ JuTaki. Цікаві та смачні цукерки від "Равлик Боб" та "Фрукфетта", за складом - це сушене фруктове пюре. Є також пастила яблучна, виноградна, сливова, абрикосова. Українські крафтери навчилися робити смачні горіхові пасти

Читай также: Обираємо подарунки до Новорічних свят

Величезний асортимент подарунків та сувенірів до Нового року та Різдва шукайте у нашому розділі UAmade. І починайте готуватися до свят уже зараз, щоб встигнути отримати вчасно всі смачні замовлення.

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK