Колекція Смаку. Домашній Екопродукт з Карпат

Гори, полонини, мальовничі пейзажі, чисте повітря та неймовірно смачні дари Матінки-природи. Так, саме так, це все ми про чудовий Карпатський край кажемо! Як же було не скористатися нагодою і не розказати світові про скарби цього куточка? Ось і маємо можливість насолоджуватися якісними і смачними джемами торгівельної марки «Колекція Смаку».

Про те, як виникла ця торгова марка, що пропонує і чим здивує у майбутньому, нам розповіли засновники Петро Сміх та Михайло Грицюк.

Де саме знаходиться виробництво продукції «Колекції Смаку»?

%img5%

Виробництво знаходиться територіально в місті Яремче та смт. Делятин (межує з містом Яремче). Виробництво здійснюється в домашніх умовах за нашого контролю і за нашою технологією. В самому виробництві нам допомагають місцеві господині. В селищі Поляниця, на території сувенірного ринку «Перевернута Хата», знаходиться наша основна торгова точка, де представлений увесь асортимент.

Коли було започатковано цей проект?

Цей проект започаткований нами в 2015 році.

Як і чому вам спало на думку розпочати це діло?

Петро: Останні декілька років більшість часу знаходився закордоном (Канада, Франція, Польща). Сам є вегетаріанцем, прихильником здорового способу життя і здорової натуральної їжі, тож постійно відвідую місцеві магазини з натуральною продукцією. На заході, цей сегмент продукції, особливо з «домашнім», натуральним нахилом, дуже популярний і знаходиться на підйомі. В Україні цей напрямок тільки но починає свій розвиток, тому це самий хороший час для початку. Тож природнім чином виникло бажання розпочати таку справу в своєму рідному місті Яремче, яке з однієї сторони є популярним туристичним центром Карпат, а з іншої, екологічна ситуація і розміщення якого, дозволяють виготовляти продукцію в екологічно чистій зоні і з екологічно чистої місцевої продукції.

%img3%

Михайло: Більше 10 років активно працюю в торгівельній сфері, мав досвід роботи в різних куточках України з різноманітною продукцією. Останні роки розвиваю власну торгівельну діяльність на території міста Яремче, яка в основному орієнована на туристів та гостей міста, тож чудово володію ситуацією як на місцевому рівні, так і по Україні. Останніми роками, на наших місцевих «сувенірних» ринках все частіше ви можете знайти продукцію, яка виготовлена далеко за межами нашого регіону (з Польщі, навіть з Китаю) і орієнтована на невибагливого покупця. Серед продукції харчування ситуація зовсім не втішна. Вибагливий покупець просто нічого тут не знайде. Ми маємо великий природній ресурс, наші Карпати, унікальну, екологічно чисту зону де живемо, і де приймаємо гостей з усієї України і з сусідніх держав. Шкода було б цим нехтувати і не зробити щось дійсно варте, щоб нас цінували і поважали. Тому й виникло це бажання зробити щось хороше, якісне, а основне - корисне.

Чому саме джеми та варення?

Це мабуть не випадково, адже ми обоє є шанувальниками джемів та варення і ці продукти завше в нашому раціоні. Любов до них була закладена ще в дитинстві, адже смачне варення і джем завжди можна було знайти серед маминих консервів.

Насправді, джеми це тільки початок. На сьогодні крім джемів, ми також продукуємо мед місцевого збору (лісовий, високогірний), та відбірні мариновані білі гриби. В наших планах розширення асортименту за рахунок місцевих кулінарних традицій, з акцентом на здорове харчування.

Де берете сировину?

%img6right%

Сировина для продукції, це один із найважливіших елементів в нашій справі. Адже «еко» продукція без «еко» сировини неможлива. Власне наявність такої сировини в нашій місцевості й дозволила нам створити «Колекцію Смаку». Саме місто Яремче розташоване на висоті 450 м над рівнем моря, знаходиться в гірській місцевості і мабуть одне з небагатьох місць в Україні, яке може похвалитись чистим повітрям, та хорошою екологією. Сировина для нашої продукції збирається на висоті 300-1100 м над рівнем моря, і в переважній більшості місцева (звичайно крім екзотичних продуктів, таких як банан, апельсин, какао). Нашою особливістю також є те, що всю сировину ми ретельно відбираємо і відсортовуємо в процесі виробництва. Наведу простий приклад, з яким ми часто зустрічаємось. Візьмемо джем із полуниці або з абрикосів. Коли нам кажуть, що в якості сировини можна брати все підряд, «бо воно і так переварюється», то в нас такий підхід не пройде. Ми візьмемо тільки найкращі стиглі й запашні плоди.

Звідки рецептура, чим вона відрізняється від домашньої закрутки?

%img2right%

Рецептура, в основному, від місцевих господинь, адже продукція повинна бути домашньою й місцевою. Що ж до екзотичних поєднань, то кожен з учасників процесу пропонував своє, чи ділився улюбленими рецептами. Іноді й експериментували. Так, наприклад, народився чорничний джем з цедрою апельсина та сливовий мікс з какао.

Одним із наших слоганів є «Домашній Екопродукт з Карпат», яким ми помічаємо всю нашу продукцію. Тому ми, швидше за все, відрізняємось від масової магазинної продукції і зберігаємо домашні традиції, які ближчі кожній людині.

Де можна придбати продукцію, як замовити в інші міста?

Зараз ми якраз розпочали активну діяльність в напрямку розширення нашого представництва. На сьогодні ми представлені в близько 15 торгових точках: місто Яремче, гірськолижний курорт Буковель, Івано-Франківськ, Львів і Київ. Можемо відправити продукцію «Новою Поштою» практично в любий куточок України.

Які маєте плани на майбутнє, чого чекати вашим клієнтам?

%img4%

Зараз це наш тільки перший сезон. Ми отримали хороші відгуки й побажання від клієнтів. Це для нас основний показник. Тож будемо їх втілювати і вдосконалюватися. Плани як завше амбіційні, знайти свого покупця в Україні і закордоном. Але для початку, хочем познайомити якомога більше наших потенційних клієнтів з продукцією і розширити представництво в великих та привабливих для нас містах – Київ, Львів, Дніпро, Вінниця й інші. Плануємо підключити інтернет магазин та зайти в рітейлорські мережі з «еко» напрямком. Нашу «Колекцію Смаку» плануємо постійно поповнюватися новими, а також традиційними й улюбленими смаками.

Ваше улюблене варення?

Петро: джем з бананів і порічок, джем з бананів та ревеню.

Михайло: джем з ґоґодзів (місцевий діалект брусниці).

 

%img7square%

Офіційний сайт Колекція Смаку

Сторінка в Facebook

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK