Nutlab – лише горіхи, мед і сіль

Один із американських президентів сказав: «Людина не може жити тільки на хлібові, у неї ще має бути арахісова паста». У нашій країні цей продукт ще не завоював такої популярності, але горіхові пасти уже з’явилися у раціоні людей, котрі ведуть здоровий спосіб життя  і правильно харчуються, і вони продовжують завойовувати наші серця своїми корисними властивостями та незвичайним смаком.

Сьогодні ми говоримо з засновниками горіхової лабораторії Nutlab, яким вдалося із виключно простих і натуральних інгредієнтів – горіхів, меду і солі, виготовляти дуже смачні і корисні горіхові пасти та десерти з ними. Знайомтеся – Валерій Карамишев та Юлія Ляшок, ця мила сімейна пара і організувала виробництво натуральних смаколиків.

Як у вас з'явилася ідея виробляти горіхові пасти та десерти на основі сухофруктів?

Багатьох з нас у дитинстві годували сумішшю з сухофруктів, меду і горіхів для підняття імунітету, життєвих сил і настрою. Сьогодні ці чудодійні «ліки» трохи трансформувалися і тепер їх продають у вигляді різноманітних суперфудів і навіть десертів. В Україні мода на них поступово набирає обертів, хоча в інших країнах вони вже давно активно продаються у супермаркетах, ресторанах і спеціалізованих магазинах для шанувальників здорового харчування.

Нам завжди не вистачало такої продукції, всі корисності та смаколики ми привозили із-за кордону. Так поступово почала зароджуватись ідея про те, що було б круто мати щось своє, на 100% натуральне без консервантів, барвників та будь-яких домішок. Чому саме горіхові пасти та десерти на основі горіхів та сухофруктів, відповідь дуже проста — це неймовірно смачно та корисно!

Це сімейна справа? Коли ви вперше вийшли на ринок зі своєю продукцією?

Так, це сімейна справа, яка мабуть, як і у всіх шанувальників здорового харчування, переросла з хобі у щось більше. Ми й досі пам’ятаємо наш перший фестиваль — початок 2015 року, Фестиваль здорової їжі "Best Food Fest". Пам’ятаємо, як нам допомагали рідні та друзі у підготовці, за що ми їм безмежно вдячні!

Які цілі ставили перед собою, розпочинаючи виробництво саме натуральних горіхових паст з майже 100% складом горіхів?

В першу чергу хочемо продовжувати вселяти любов до смачних та корисних продуктів і надихати людей на нові гастрономічні вподобання. До речі, ми самі вчимося цьому кожен день. Паралельно хочемо вдосконалити свій продукт, щоб зробити його ще кориснішим, ще більш насиченим вітамінами та мінералами, продукт який би просто та радісно сприймався нашим організмом. Саме тому ми створюємо те, що відповідає нашим власним вимогам: натуральний продукт, чистий за складом, зручний і стильний — зовні.

Основна мета NUTLAB — це виготовлення горіхових паст та десертів виключно з добірних інгредієнтів, з якісних горіхів, без додавання цукру і транс-жирів, що робить цей продукт суперкорисним, смачним та поживним для організму. Так, наші пасти мають зовсім інший смак, більш терпкий та насичений, що відрізняє їх від продукції що представлена на полицях супермаркетів. Це пов’язано з тим, що у їх складі 100% горіхів.

Чи залучали технологів до винайдення рецептури?

Над рецептурою ми працювали самі. Методом спроб та помилок, як то кажуть. Знаходимо рецепти різних смаколиків, експериментуємо з ними, додаємо щось своє, пригощаємо ними рідних та близьких. Збираємо відгуки і повторюємо або покращуємо).

Які саме горіхові пасти ви зараз пропонуєте і з чим вони смакують найкраще?

З початку 2015 року ми виготовляємо та реалізуємо 2 види арахісової пасти з аргентинського арахісу сорту Runner, а також неймовірно смачну та більш дієтичну мигдалеву та кеш’ю пасти.

Традиційно горіхові пасти прийнято використовувати в якості смачної намазки на підрум’янений тост та смакувати разом з чаєм, молоком або кавою, також можна додавати до різноманітних каш на сніданок, замість звичного всім вершкового масла. В Америці, наприклад, особливою популярністю користуються сендвічі з арахісовим пастою і джемом. У кулінарних цілях пасти нерідко використовують при приготуванні різноманітної здоби чи печива. Крім того, можна додавати цю пасту в соуси і різотто, а також до крему для тістечок та тортів для надання готовим стравам насиченого горіхового  смаку. Для різноманітних смузі, шейків або як доповнення до морозива.

Ще варто зазначити, що як і будь-який білок, горіхові пасти ідеально поєднувати з клітковиною, наприклад з зеленими яблуками. Солонувата паста з натуральною солодкістю меду і хрустке зелене яблуко - ммм..

За кордоном горіхові пасти дуже популярні. Особливо в Америці. Зараз багато українців теж стали прихильниками цього корисного і поживного продукту.  І все ж, виходячи на ринок вперше, треба було знайти своїх перших покупців. Як це робили ви?

Так, спочатку дійсно було складно, оскільки багато людей просто не розуміли як горіх може бути у вигляді пасти, без додавання води, будь-яких масел і взагалі – чому у них вдома блендер на таке не здатний. Багато у чому нам допомогли фестивалі, там ми могли поспілкуватися з людьми, пояснити різні аспекти, пригостити своїм продуктом. Ну і, звісно ж, отримати фітбек для роботи над помилками, зрозуміти свої прогалини і що потрібно донести до споживача для розуміння нашого продукту.

Чи продовжується боротьба за покупця зараз? Адже більшість людей беруть пасти в популярних маркетах, з гідрогенізованими жирами (трансжирами), цукром, «Е-шками». Хто «Ваш  покупець»?

Наш основний покупець — це людина, яка веде здоровий та активний спосіб життя, а також відповідально ставляться до свого харчування. Стосовно боротьби за аудиторію, так звісно, ми працюємо на фестивалях та через соціальні мережі, пояснюємо чим натуральна паста та десерти на її основі корисні для нашого організму та чим вони відрізняються від масмакерет-аналогів, з усім тим складом, що Ви перерахували. Наше завдання — зробити наш продукт звичним та простим для людей.

Чим ваші пасти відрізняються від магазинних аналогів?

Насправді, назвати горіховою пастою продукт з вмістом горіхів 10-20% — складно. Ви дуже правильно підмітили — аналогів! На відміну від магазинного, наш продукт повністю натуральний, без Е-шок, барвників, емульгаторів та будь-яких інших хімічних домішок. Вона, як і звичайний горіх, може зберігатися протягом року, при цьому не втрачає свої корисні властивості та не набуває гіркоти.

Багато виробників полюбляють яскраво розписувати корисність, але нажаль, дуже часто за яскравими фразами на етикетках типу "Еко" чи "Органіка" прихований сумнівний склад продукту, який далекий від чогось корисного чи органічного.

Цікавтесь продуктом, вивчайте його склад і смак. Насправді, рутинний похід до магазину може бути неймовірно цікавим, коли вам не байдуже, чим ви насичуєте свій організм.

Розкажіть про корисні властивості горіхових паст. Я впевнена, що не всі про них знають – інакше, українці б споживали їх набагато більше.

Користь горіхів відома всім ще здавна, проте про пасту чомусь інші стереотипні погляди. Хоча це також горіх, просто у рідкому стані. Саме у горіхах міститься набагато більше корисних речовин, ніж у фруктах. Незважаючи на їх вміст жирів (близько 60-70%), вони зовсім не містять шкідливого холестерину і не впливають на вагу людини, якщо, звісно, не зловживати. У горіхах є все, що необхідно для повноцінної життєдіяльності нашого організму.

Тільки горіхи містять в собі всі поживні речовини –  білки, жири і вуглеводи, вітаміни груп А, Е, В, Р, а також корисні мінерали (магній, калій, кальцій, залізо, фосфор).

От, наприклад, арахісова паста, у першу чергу має високий рівень поживності. Це пояснюється тим, що в її складі велика кількість волокон та білка. Також, вона дозволяє знизити ризик розвитку хвороб серця завдяки моно- і поліненасиченим жирам, які входять до складу арахісу.

Магній, який присутній в арахісовій пасті, сприяє зниженню ризику виникнення цукрового діабету. Цинк і мінеральні елементи зміцнюють імунітет. Також в арахісовій пасті міститься велика кількість протеїну. Тому наш продукт особливо обожнюють спортсмени та вегетаріанці.

Де саме виробляються горіхові пасти Nutlab? Познайомте трішки з процесом виробництва: як витримуєте стандарти, добираєте сировину…

Наші пасти виготовляються у Київській області (с. Гатне). Всю нашу продукцію ми виробляємо у власному цеху, з дотриманням санітарно-гігієнічних норм і правил. Всі інгредієнти, що входять до складу горіхових паст та десертів, ми ретельно вибираємо, перевіряємо наявність всіх документів та відповідність всім вимогам, і зберігаємо у нас на складі.

Раніше ваші десерти можна було скуштувати лише на фестивалях, чи чекати нам їх в постійному продажі?

Так, раніше ми готували для фестивалів різноманітні десерти, щоб познайомити споживачів з продукцією та показати різноманітні варіації того, з чим можна використовувати наші пасти, та що можна приготувати на їх основі. Відтепер деякі з них, зокрема, Peanut bar на основі арахісової пасти, шоколадний трюфель з мигдалем, марципан з фісташкою та енергетичні батончики з сухофруктами та горіхами, можна буде замовити у нас, так само як і пасту. От саме зараз працюємо над новими варіаціями смаколиків та дизайном їх упаковки.

Яких новинок варто чекати у майбутньому, які плани на розвиток?

У цьому році плануємо запустити 3 нові смаки горіхових паст, а також 4 варіації корисних десертів на основі горіхів та сухофруктів, про що, звичайно, усі зможуть дізнатися в соціальних мережах Facebook та Instagram.

Де і як можна придбати вашу продукцію?

Ви завжди можете замовити нашу продукцію на наших сторінках у Facebook та в Instagram. Також, у цьому сезоні будемо намагатися частіше брати участь у всіляких маркетах та фестивалях.

Що побажаєте на останок нашим читачам і українцям загалом?

Пам'ятайте, "ви — те, що ви їсте", а для досягнення повної рівноваги, як зовнішньої так і внутрішньої, важливо де саме та з ким, тому подорожуйте, пізнавайте, захоплюйтесь, кохайте, досягайте вершин та насолоджуйтесь життям!

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK