Натуральні молочні продукти від еко-ферми Mother

На еко-фермі Mother цінують справжнє і сповідують ведичні традиції, а тому пропонують натуральне молоко, кисломолочний сир, сметану, масло та іншу молочну продукцію без домішок та консервантів. Однією з унікальних пропозицій є індійський сир панір та масло Гхі – це цілющий і смачний продукт, що отримується шляхом тривалого перетоплювання вершкового масла.

Про еко-ферму Mother, про її будні та плани на майбутнє розповів її засновник Олексій Євстратько, який також є і засновником благодійного фонду із захисту корів Mother.

- Як зароджувалася Mother? З чого і коли все почалося?

- Напевне, зі згадки про дитинство, у якому я пив парне молоко та доглядав за коровами у селі бабусі та дідуся. Втім, у статусі мешканця мегаполісу я мав купувати молочні продукти у сучасних супермаркетах, дивуючись: чому вони не скисають і не псуються, як справжні. Одного разу, коли придбаний йогурт простояв поза холодильником біля тижня і не скис, а тільки змінив колір на зелений, мені стало зрозумілим, що маю взятися за справу самостійно.

Так, у 2012 році придбав будинок за містом і взявся облаштовувати міні-виробництво, щоб забезпечити своїх дітей натуральними молочними продуктами. Добра справа швидко розвивалася, а бажаючих купувати справжнє, без домішок і консервантів, молоко, більшало. Отже ми вирішили, що хочемо, аби й інші люди та їх діти також споживали натуральні молочні продукти, були здоровими і щасливими.

- Що вкладено в концепцію Mother і чому саме така назва?

- За ведичними традиціями, корова – одна з матерів людства, адже вона безкорисливо дає своє молоко, з якого можна виготовити безліч смачних і поживних продуктів. Звідси і назва ферми – «Mother», українською – «Мати». Ідея і унікальність нашої ферми в тому, що більшість продукції виготовляється з молока захищених корів, тобто ці тварини ніколи не будуть вбиті або продані на забій. Ми щиро любимо наших корівок-годівниць і піклуємось про них, як про рідних матусь.

Продукти ферми сповнені енергії любові, тому і наш девіз: “live with love” – «живи з любов’ю». Окрім виробництва смачних і натуральних продуктів, на нашій еко-фермі був також створений Всеукраїнський благодійний фонд захисту корів Mother, через який ми намагаємося розповсюдити ідею ненасильництва по відношенню до корови-матері.

- А всі ваші корови захищені?

- На нашій фермі – так. Втім, для виробництва продукції окрім молока від власних корів ми також купуємо і використовуємо молоко селянських та фермерських тварин нашого та околишніх сіл. І, на жаль, про цей продукт ми не можемо сказати, що він від «захищених корів». Хоча ми прагнемо цього. Завдяки розвитку нашого фонду, ми намагаємося викуповувати у селян старих корів або міняти їх на молодих, щоб вони не відправлялися на бійні.

Так, ми розуміємо, що різко змінити парадигму мислення, в якій корова сприймається, як продукт харчування, – нелегко. Але ми впроваджуємо - як сказав Антуан Сент-Екзюпері - «мистецтво маленьких кроків» і абсолютно впевнені, що Україна завжди була аграрною країною, де поважали корову. Тому, повернувши їй статус «матері», ми зможемо втілити у життя найкращі традиції сільського господарювання, в якому корова та бик – основа добробуту та достатку.

- Чи можна завітати на вашу ферму?

- Ми завжди раді гостям, які хочуть на один день вирватися з швидкоплинного ритму мегаполісу та поринути у спокійне життя справжнього українського села. Ми організовуємо двогодинні екскурсії, під час яких гості ферми мають можливість близько поспілкуватися з нашими корівками, особисто почастувати телят, покататися на бричці, яку везе велетень-бик, поласувати ситним вегетаріанським обідом, приготовленим з продуктів ферми. Повірте, бажаючих відвідати ферму в теплу пору, навесні та влітку, завжди багато.

- Можете докладніше розповісти про вашу продукцію?

- Крім традиційних продуктів, таких як молоко 3,6% і 1% жиру, сметана 25% жиру, кефір 1% жиру, домашній йогурт 3,2% жиру, вершкове масло 72,5% і 85% жиру, також ми виготовляємо унікальні продукти, які є візитівкою ТМ Mother. Це – молочний індійський сир панір, топлене масло Гхі, італійський сир рікотта за нестандартним рецептом (32% жиру, солоний) та наша новинка – йогурт по-грецьки 1% жиру, який є дієтичним продуктом – він збагачений білком, його у нашому йогурті, навіть, більше, ніж у молоці з жирністю 3,6%.

Сир панір і топлене масло Гхі хочу виділити окремо, бо ці два продукти у нашому асортименті виготовлені за спеціальними ведичними рецептами, тому на українському молочному ринку щось подібне важко знайти.

- Розкажіть про організацію виробництва, чим воно особливе?

- Ми використовуємо тільки свіже коров’яче молоко, без хімічних домішок та консервантів. На етикетці ми повідомляємо термін зберігання, тому якщо споживач не встиг скуштувати продукт, він справді скисне. І, напевне, це і є підтвердження нашої якості – натуральність. Але точно знаю, що наші продукти споживаються швидко, не залежуючись на поличках холодильників, тому що вони смачні, корисні і виготовлені з любов’ю.

- На кого ви орієнтуєтесь – хто ваші основні покупці?

- Коли я тільки починав справу, то замислився: а хто він – мій споживач? І зрозумів: це людина, яка має розум і використовує його, щоб думати. І їй небайдуже – що вона вживає, чим вона себе годує. Отже, наші покупці, це ті, хто свідомо ставиться до продуктів харчування. Бо в основі їхнього раціону стоїть головне питання – піклування про своє здоров’я, здоров’я своїх дітей і близьких. Впевнений, від того, чим ми харчуємось, залежить здоров’я нашої нації.

- Де і як можна придбати вашу продукцію?

- Ми представлені у мережах: «Новус», «Мега-маркет», «Сільпо», «Еко-лавка», зараз підключаємо «Ашан» та «Лоток». Також запрошуємо до нашого магазину за адресою: м. Вишневе, вул. Машинобудівників, 17-А. Для прихильників онлайн-замовлень у нас є Інтернет-магазин, окрім того, щоб зробити замовлення, ви можете зателефонувати за номерами: (099) 272-51-57 та (067) 547-52-38. Якщо ідея захисту корів припала вам до душі, і хочеться долучитися до гарної справи – будемо раді бачити вас серед свідомих громадян країни у справі захисту корів на сайті благодійного фонду Mother та на Фейсбук-сторінці фонду.

- Як розвиваєте свою справу та якою бачите її у мріях?

- Поки що у нас в Україні, в Київській області, Сквирського району, в селі. Малі Лисівці є виробничі потужності, що забезпечують виробництво 1,5-2 тонн молочної продукції щоденно. Ми поставляємо, поки що в невеликому обсязі, натуральні молочні продукти по Україні. На цей час попит перевищує наші можливості, адже ми хочемо, щоб кожен українець в будь-якому місті мав можливість купити молочні продукти від захищених корів. І для цього ми не тільки розвиваємо виробництво, але й через фонд збираємо пожертви, щоб розбудовувати землі для пасовищ та купувати якомога більше корів.

До речі, нещодавно ми запустили цех молочних ласощів, щоб діти споживали корисні для здоров’я цукерки. Крім того, в невеликому обсязі ми виробляємо 7 видів сумішей спецій для різноманітних страв. Також, в партнерстві ми виробляємо нерафіновану сиродавлену олію і натуральний мед. Поступово ми прагнемо розповсюдити свою продукцію в Європі, масло Гхі плануємо експортувати вже найближчим часом закордон, бо вже маємо дуже багато пропозицій.

- Що побажаєте нашим читачам?

- Будьте свідомими, обирайте продукти, які корисні не тільки для вашого тіла, але й для вашої душі. Живіть з любов’ю.

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK