Ягідний бум: хто і де вирощує кращі українські ягідки

Справжній ягідний бум починається зазвичай у середині червня. Одразу достигають і суниця, і полуниця, і вишні-черешні, смородина, порічки, агрус, малина-ожина - тільки втигай їсти.

Лідери продажу й вподобань українців – суниця садова, чорна смородина та малина. Якщо казати про ринок загалом, то приблизно половина свіжих ягід - це суниця садова, по 20% припадає на чорну смородину та малину.

Читай также: Малиновая карамель: рецепт французского кондитера

Свіжі ягоди можна купити на кожному кроці: від маленького стихійного ринку до великих супермаркетів. Хто і де гарантує якість продуктів, здогадатися неважко. Але все ж цікаво, де були вирощені фрукти та ягоди, які у супермаркетах найчастіше маркують простим словом "українські" і виставляють у торговому залі просто насипом у великих ящиках.

Ми підготували добірку українських компаній та господарств, які безпосередньо займаються вирощуванням, збором та фасуванням сезонних ягід та фруктів.

Сьогодні ягідні ділянки закладаються в усіх регіонах України. Розмір ягідних плантацій варіюється від кількох соток до 100 і більше гектарів. У кожного фермера своя технологія вирощування та збору.

Майже домашні: чорниця, малина, смородина від невеликих господарств

Щоб ягоди і на смак були добрі, і на вид гарні, садоводи вирощують їх один або два види.

Так, у господарстві "Долина-Агро" зосередилися на вирощуванні однієї ягоди - чорниці садової. Угіддя розташовані в мальовничому куточку Карпатського краю, в місті Долина, Івано-Франківської області.

Читай также: Почему стоит есть малину

Червону малину найпопулярніших сортів Зева, Мікер та Фентезі 7 років поспіль збирають у фермерському господарстві "Гадз". Розташоване воно в с. Трибухівка, Бучацького району,
Тернопільської області. Тут також вирощуюють яблука сортів: Голден Делішес, Гала, Фуджі, Ред Чіф, Джонаголд Новайо, Гренні Сміт, Ерлі Ред Ван. Груші сорту Конференція та пізні сливи Стенлей.

Суницю садову та лісову, лохину високорослу, малину, смородину, порічки, ожину пропонують учасники кооперативу Агровесна, який знаходиться в смт. Макарів, Київської області.

Ягоди під торговою маркою - пізнаєш одразу

Більше довіри викликають ягоди, фасовані у фірмову тару з назвою ТМ. Деякі виробники пишуть назву англійською, і це збиває з пантелику. Бо під привабливою етикеткою Berry, знаходиться справжня і натуральна українська Ягода.

Тож якщо шукаєте певного виробника ягід, звертайте увагу на такі марки.

ТМ ЯроСад - це приємно солодко-кислі на смак ягоди чорної смородини сортів Ювілейна копаня та Вернісаж, а також червона малина. Підприємство називається ООО «Галич Экофрукт» і знаходиться в с. Вербиця, Жидачівського р-ну Львівської області.

Під маркою "Мелітопольська" нині є не тільки черешня, але й малина, полуниця, персики, абрикоси та яблука.

Читай также: Видео-рецепт черничного чизкейка

Ягоди від Highberry (хайберрі) - це свіжі та заморожені полуниця, малина, смородина, вишня, ожина. Усі ягідки вирощені на родючих землях Маневицького району Волинської області. Продукція БІО, так як район екологічно чистий, застосовуються тільки ручні методи обробки та збору. Тут в асортименті:

  • Відбірна полуниця темно-червоного кольору трьох сортів: Хоней, Зенга-Зенгана, Флоренс.
  • Крупна смородина українскьих сортів - Ювілейна Копаня та Софіївська.
  • Ожина сорту Чачанська бестерна, у якої ягоди великі, дуже солодкі та ароматні.
  • Вишня двох сортів Дебрецена-Ботермо та Лутівка.
  • Малина сорту Полка - ягоди витягнуті, великого розміру, з дрібними кістянками, насиченого червоного кольору, блискучі, щільні. На смак солодкі з легкою кислинкою.

Ягода ТМ U-berry від компанії "Українська ягода" - якісна та екологічно-чиста. Це лохина, жимолость, суниця садова, агрус, малина, смородина чорна, порічки, черешня. Ягідні плантації знаходяться в с.Маркуші, Бердичівського району Житомирської області. При цьому рекордним продажі "Української ягоди" є в рітейлерів із Харкова.

Черешню, сливи, яблука та персики вирощують в садах біля Чорного моря - у селі Софіївка Херсонської області. А шукати фрукти варто під назавою компанії Enograi LTD.

Елітну полуницю, лохину, смородину та малину ви могли бачити під Тм WiseBerry (Вайсбері). Вирощують їх на сільськогосподарських угіддях в Макарівському районі Київської області. В асортименті:

  • Полуниця сортів Клері, Ароза, Мармелада;
  • Лохина та чорниця сорту Ліберті, Бригітта, Дюк, Торо, Блюкроп;
  • Малина сорту Глен Файн (Glen Fyne);
  • Чорна смородина Ювілейна копаня;
  • Смородина червона Ровада;
  • Порічка Імператорська біла;

Вся ягода дбайливо зібрана, сортована, калібрована та упакована в панетки по 0,5 кг.

Ще раз нагадаємо, чому варто купувати ягоди від українських виробників:

  • усі ягоди сертифіковані;
  • свіжі та обережно зібрані;
  • відсортовані за температури +15 °С та зважені за порціями;
  • розфасовані у фірмові пластикові контейнери вагою 250 та 500 грамів.

І головне - зберігаються в охолодженому приміщенні.

А от їсти їх одразу свіжими, заморожувати, готувати різну смакоту, як от ягідне смузі чи домашнє морозиво - вирішувати тільки вам.

Смачного і яскравого літа!

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK