"Протизморшкове" меню: які продукти містять колаген

Фото: https://pixabay.com/

Колаген, який відповідає за молодість та еластичність шкіри, виробляється нашим організмом самостійно. Проте, вже після 25 років він повідомляє нам "Все, я втомився" та посилає перші зморшки. З цього часу організму потрібно допомагати, включаючи в раціон продукти та страви, які стимулюють вироблення колагену.

№ 1 - Кістковий бульйон

Фото: https://pixabay.com/

Не іноді, кістковий бульйон потрібно пити щодня порціями по 170-340 р. Тому що це не їжа, а справжнє муміє для здоров'я шкіри. Судіть самі, бульйон містить біоактивну форму білка, яку організм може почати використовувати відразу.

Яловичий бульйон багатий на колаген I типу, який позитивно позначається на здоров'ї шкіри; бульйон з індички та курки містить колаген II типу, який підтримує нормальне функціонування суглобів.

№2 - Лосось

Фото: https://pixabay.com/

Читай также: 7 продуктів, що зберігають молодість шкіри

Лосось – цей вид риби містить цинк та слідовий мінерал, які сприяють синтезу колагену. Також вміст жирів омега-3 сприяє зволоженню шкіри зсередини, що дозволяє підтримувати її молодість. Лосось рекомендується їсти по 2 порції (115-140 г) на тиждень.

Можна приготувати в духовці або мультиварці стейк з лосося, а можна спекти закусочний пиріг з лососем та шпинатом або смачні млинці.

№ 3. Зелені овочі, зелень

Фото: https://pixabay.com/

У всіх зелених овочах міститься хлорофіл, що збільшує кількість колагену. Також ця речовина багата на антиоксиданти і протидіє передчасному старінню.

Дієтологи радять розраховувати денну норму овочів так: якщо ваша фізична активність більше 30 хвилин на день, то сміливо з'їдайте 3 чашки овочів, якщо менше – 2,5.

№ 4. Цитрусові

Фото: https://pixabay.com/

Вітамін С, який міститься в цитрусових, є сполучним компонентом для амінокислот, які потрібні для утворення проліну. Ця речовина необхідна для утворення колагену. А ще вітамін С захищає від токсинів. Оптимальну норму вітаміну С на день цілком забезпечать 2 фрукти.

№ 5. Яйця

Фото: https://pixabay.com/

Читай также: 6 сирів найбільш корисних для здоров'я

Як і в кістковому бульйоні, в яйцях вже міститься колаген. Наш організм може його отримати із жовтка. У яйцях також є сірка, необхідна для колагену та детоксикації печінки, завдяки якій виводяться токсини, що руйнують колаген в організмі. Норма – 2 яйця на день.

Будьте здорові!

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK