Найбільш довгоочікуваний пиріг літа: "Абрикосовий пінник"

Фото: www.istockphoto.com

Влітку не хочеться довго возитися на кухні. Навіть коли йдеться про, мабуть, саму довгоочікувану випічку - зі свіжими фруктами.

І якщо пирогами, де фрукти втоплені в тісто часточками або шматочками наших досвідчених гурманів, вже не здивувати, то цей простий абрикосовий пінник зможе довести вам, що абрикосовим може бути повністю весь пиріг, а не окремі його частини.

В абрикосовому піннику фруктами просочений кожен шматочок, оскільки готується він із свіжоприготовленого абрикосового пюре.

Складові:

  • Яйця курячі – 5 шт.
  • Цукор – 6 ст. л.
  • Борошно - 100 г
  • Абрикоси – 500 г.
  • Сіль - 1 щіпка
  • Вершкове масло - 5 г
  • Сухарі панірувальні - 1 ч. л.

Спосіб приготування:

  1. Спочатку підготуйте плоди, абрикоси вимийте, відокремте кісточки та подрібніть плоди з 1 ст. л. цукру. до пюреподібного стану
  2. Збийте жовтки із 4 ст. л. цукру. З'єднайте жовтки з борошном, що просіює.
  3. Додати абрикосове пюре.
  4. Збийте білки зі щіпкою солі, додайте1 ст. л. цукру і збивайте ще 7 хвилин.
  5. З'єднайте білки з абрикосово-жовтковою масою, знизу догори.
  6. Форму змастіть олією і присипте сухарями. Викладіть масу у форму.
  7. Випікати пінник при 180 ° C 30-40 хвилин.
  8. Дайте трохи відпочити. Подавайте, прикрасивши половинками абрикосів та присипавши цукровою пудрою.

Смачного!

Фото: www.istockphoto.com

Читай также: Сезон абрикосів: 4 десерта з цього корисного плоду

Нагадаємо, раніше ми розповідали які десерти з абрикосами краще приготувати.

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK