22-23 травня 2021 в Києві пройде Фестиваль сирного мистецтва ProCheese Awards. Захід відбудеться під патронатом професійного співтовариства поціновувачів сиру ProCheese (команда експертів, створена Ardis Group - українською структурованою групою компаній з більш ніж 20-річним досвідом імпорту і продажу сиру, експертами у виробництві свіжих сирів).
У програмі фестивалю очікується безліч цікавих активностей:
- Конкурс на найкращий сир і сирне плато;
- Бізнес-зона з лекціями на професійну тематику;
- Сирний маркет та все, що смакує з сиром найкраще — від соусів та варення до алкоголю;
- Великий фудкорт, на якому можна буде скуштувати різноманітні страви з сиру;
- Галерея сучасного мистецтва з тематичними артами на тему сиру;
- Кулінарні майстер-класи та дегустації;
- Інтерактивні інсталяції, тематичні фотозони;
- Розваги для дітей і зони сімейного відпочинку.
Вони допоможуть споживачам подивитися на сир під різними кутами і по-новому відкрити його для себе. Але головне - в рамках фестивалю відбудеться конкурс виробників сиру (чизмейкерів) і конкурс чизмонгерів.
За попередніми підрахунками очікується, що участь у конкурсі сирів візьме близько 50 виробників (взяти участь може будь-який сировар, незалежно від розміру та об'єму виробництва), а в конкурсі сирних плато змагатимуться 10 чизмонгерів.
Оцінювати конкурс будуть міжнародні експерти з підтвердженою кваліфікацією європейських шкіл і академій. Професійна колегія суддів визначить найкращий сир, який відповідатиме міжнародним критеріям відбору. Саме він отримає шанс представити Україну на світовій арені - в Міжнародному конкурсі World Cheese Awards-2021 Іспанії. А його виробник та чизмонгер-переможець зможуть на власні очі побачити, як проходить конкурс в світі і познайомитися з головними сирними трендами.
Очікуваний захід прокоментувала Оксана Чернова, співзасновниця фестивалю ProCheese Awards, експерт професійного співтовариства цінителів сиру ProCheese, перший член журі з України на World Cheese Awards-2019, який проходив в Бергамо:
«ProCheese Awards - це подія, яка повинна прискорити розвиток культури споживання сиру у кінцевих (українських) споживачів і стандарти виробництва продукту для сироварів. У нашої країни великий «сирний потенціал», який не поступається Європі. Про це повинен знати весь світ, і професійне співтовариство цінителів сиру ProCheese готове цьому посприяти. Ми вважаємо, що розвивати сирну галузь потрібно саме через споживача. Адже обізнаний і дещо вибагливий покупець - серйозна мотивація для виробників сиру розвиватись і покращувати власний продукт".
Організатори конкурсу очікують, що на заході буде:
- 3000 + гостей
- 1000+ глядачів онлайн;
- 100+ учасників маркету;
Однак зазначають, якщо ситуація з карантином погіршиться - конкурс все одно відбудеться, але в онлайн-форматі.
Тому, чекаємо вас на заході, якщо ви готові сказати світу CHEESE)
Що: Фестиваль сирного мистецтва ProCheese Awards
Де: місто Київ, КВЦ Парковий
Коли: 22-23 травня з 10:00 до 20:00
Заявки на конкурс приймаються на support@procheese.com.ua або за телефоном 066 304 34 34.
Більше інформації: https://www.facebook.com/procheese.awards
* Міжнародний сирний конкурс World Cheese Awards - наймасштабніша подія для сироварів (чизмейкерів), який проводиться вже понад 30 років і збирає представників сироваріння з більш ніж 40 країн світу. Сировари з України ще жодного разу не брали участі в цьому конкурсі.