Ресторан в Познані включив в меню борщ з посланням для путіна

Фото: https://kulinarnapolska.org

Протидія російської агресії в Україні може набувати різноманітних форм, а також помітна в гастрономії. Так, ми вже розповідали про те, що ресторатори Польщі масово змінюють назву "російських" вареників на "українські"

А тепер хочемо розповісти про познаньський ресторан Rusałka, який включив в меню борщ з новою назвою, що відповідає новому контекстові, яку спричинила російнська агресія щодо України. 

Тепер клієнти, які замовляють борщ у ресторані у Познані, можуть побачити на своїх чеках повідомлення для володимира путіна.

Фото: https://kulinarnapolska.org

Історію цієї назви знають майже всі. Коли на початковій фазі конфлікту російський корабель закликав здатися український екіпаж, дислокований на Зміїному острові, у відповідь він почув відому фразу «Російська війна корабль, іди на ###». Змінене висловлення тепер стосується безпосередньо російського лідера, його можна побачити в меню та на чеках ресторану Rusałka у Познані.

Читай также: Його величність Борщ: найбільш ефектні рецепти

А цей борщ готує український повар Маша. Маша  - позитивна, доброзичлива, завжди усміхнена, але останнім часом дуже сумна і налякана. Це у неї виникла ідея по-новому назвати ту страву, яку вона може приготувати із закритими очима. Як повідомляє дирекція ресторану, усі кошти, виручені від продажу "борщу за волю України", передаються на допомогу цій Україні та її громадянам.