Варення (мед) з кульбаби - хіт сезону

Фото: www.istockphoto.com    

Хтось називає його кульбабовим медом, хтось каже, що це все ж-таки варення. Але, як би там не було, довго думати та зволікати не маєчасу! Бо кульбабовий сезон швидко мине і ви не встигнете приготувати чарівну закрутку - кульбабове варення. 

Воно чарує своїм виглядом і незвичним смаком. Диковинка! Але ні - наші пращури часто варили його, адже свої заготовки робили з того, що посилала сама природа і не вважали кульбабу сорняком. 

Як приготувати варення (мед) з кульбаби?

Знадобиться: 

  • Кульбаба - 360-400 квіток
  • Вода - 2 склянки
  • Цукор - 7 склянок

Спосіб приготування:

  1. Квітки промийте, залийте холодною водою і кип'ятіть протягом 2-х хвилин.
  2. На друшляк покладіть шматок чистої марлі, відкиньте на неї кульбаби і ретельно відіжміть.
  3. В воду, що залишилася після квітів, всипте цукор, поставте на вогонь і доведіть до кипіння.
  4. Кип'ятіть протягом 7 хвилин з моменту закипання.
  5. Розлийте варення його в чисті скляні банки і закрийте кришкою.

Смачного!

Читай также: Полезно ли варенье на самом деле

Нагадаємо, раніше ми ділилися ще одним рецептом з кульбабою - кульбабовим вином, а також розповідали про те, які дикі квіти та трави можна їсти весною