Фото: www.istockphoto.com
Хтось називає його кульбабовим медом, хтось каже, що це все ж-таки варення. Але, як би там не було, довго думати та зволікати не маєчасу! Бо кульбабовий сезон швидко мине і ви не встигнете приготувати чарівну закрутку - кульбабове варення.
Воно чарує своїм виглядом і незвичним смаком. Диковинка! Але ні - наші пращури часто варили його, адже свої заготовки робили з того, що посилала сама природа і не вважали кульбабу сорняком.
Як приготувати варення (мед) з кульбаби?
Знадобиться:
- Кульбаба - 360-400 квіток
- Вода - 2 склянки
- Цукор - 7 склянок
Спосіб приготування:
- Квітки промийте, залийте холодною водою і кип'ятіть протягом 2-х хвилин.
- На друшляк покладіть шматок чистої марлі, відкиньте на неї кульбаби і ретельно відіжміть.
- В воду, що залишилася після квітів, всипте цукор, поставте на вогонь і доведіть до кипіння.
- Кип'ятіть протягом 7 хвилин з моменту закипання.
- Розлийте варення його в чисті скляні банки і закрийте кришкою.
Смачного!
Читай также: Полезно ли варенье на самом деле
Нагадаємо, раніше ми ділилися ще одним рецептом з кульбабою - кульбабовим вином, а також розповідали про те, які дикі квіти та трави можна їсти весною.