Фото: www.istockphoto.com
Незвичайна форма цього пирога забезпечує йому роль головної страви на столі, не залежно від того, що за смакота знаходиться поруч. "Хризантема" завжди панує!
Цей пиріг можна приготувати з різними начинками. А цей рецепт один з найсмачніших - готується з картоплею і грибами.
Складові:
- Борошно - 4 ст.
- Рослинна олія - 100 мл
- Дріжджі свіжі - 50 г
- Цукор - 2 ст. л.
- Тепла вода - 1,5 ст.
- Сіль за смаком
Для начинки:
- Картопля - 8 шт.
- Печериці свіжі - 200 г
- Олія - 3 ст. л.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Сіль за смаком
Насіння кунжуту - для посипання
Приготування:
1. Займіться спочатку начинкою. Для цього картоплю очистіть, відваріть до готовності в підсоленій воді. Тим часом очистіть і наріжте дрібно цибулину. Печериці вимити, обсушити, наріжте соломкою.
2. Сковороду розігрійте, додайте 2 ст. л. рослинного масла, викладіть цибулю і обсмажуйте 1-2 хв., потім додайте шампіньйони і готуйте ще протягом 7-8 хв. на невеликому вогні. Після зніміть сковороду з вогню.
3. З відвареної картоплі злийте воду, частину води залиште на дні картоплі (щоб картопляне пюре не вийшло дуже густим), розімніть картоплю на пюре, додайте обсмажені гриби з цибулею і перемішайте. Залиште начинку для охолодження.
4. Час зайнятися тестом. У миску вилийте теплу воду, додайте цукор, дріжджі, 3 ст. л. борошна, перемішайте і залиште на 15 хвилин. За 15 хв. опара підніметься. В отриману опару додайте рослинне масло, сіль, поступово додайте просіяне борошно і вимісіть тісто.
5. Тісто розділіть на 3 однакові частини. Кожну частину тіста на присипте борошном та розкачайте в пласт товщиною 5-6 мм. Виріжте з пласта склянкою кружальця. На кожен кружечок покладіть по 1-1,5 ч. л. начинки, складіть кружечок надвоє, краї з'єднайте між собою і скріпіть, вийдуть "пелюсточки" хризантеми.
6. Роз'ємну сковороду змажте рослинним маслом і викладіть "пелюсточки", починаючи з краю форми. Таким чином заповніть всю форму.
Пісний пиріг Хризантема
Фото: www.istockphoto.com
7. Накрийте пиріг чистим рушником і дайте йому настоятися протягом 30 хв. Випікайте в розігрітій до 220 градусів в духовці протягом 35-40 хв.
8. Вийміть пиріг з духовки, верх змастіть рослинною олією.
Смачного!