Пиріг Хризантема з картоплею та грибами: покроковий рецепт

пісний пиріг Хризантема

Фото: www.istockphoto.com   

Незвичайна форма цього пирога забезпечує йому роль головної страви на столі, не залежно від того, що за смакота знаходиться поруч. "Хризантема" завжди панує!

Цей пиріг можна приготувати з різними начинками. А цей рецепт один з найсмачніших - готується з картоплею і грибами.

Складові:

  • Борошно - 4 ст.
  • Рослинна олія - ​​100 мл
  • Дріжджі свіжі - 50 г
  • Цукор - 2 ст. л.
  • Тепла вода - 1,5 ст.
  • Сіль за смаком

Для начинки:

  • Картопля - 8 шт.
  • Печериці свіжі - 200 г
  • Олія - ​​3 ст. л.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Сіль за смаком

Насіння кунжуту - для посипання

Приготування:

1. Займіться спочатку начинкою. Для цього картоплю очистіть, відваріть до готовності в підсоленій воді. Тим часом очистіть і наріжте дрібно цибулину. Печериці вимити, обсушити, наріжте соломкою.

2. Сковороду розігрійте, додайте 2 ст. л. рослинного масла, викладіть цибулю і обсмажуйте 1-2 хв., потім додайте шампіньйони і готуйте ще протягом 7-8 хв. на невеликому вогні. Після зніміть сковороду з вогню.

3. З відвареної картоплі злийте воду, частину води залиште на дні картоплі (щоб картопляне пюре не вийшло дуже густим), розімніть картоплю на пюре, додайте обсмажені гриби з цибулею і перемішайте. Залиште начинку для охолодження.

4. Час зайнятися тестом. У миску вилийте теплу воду, додайте цукор, дріжджі, 3 ст. л. борошна, перемішайте і залиште на 15 хвилин. За 15 хв. опара підніметься. В отриману опару додайте рослинне масло, сіль, поступово додайте просіяне борошно і вимісіть тісто. 

5. Тісто розділіть на 3 однакові частини. Кожну частину тіста на присипте борошном та розкачайте в пласт товщиною 5-6 мм. Виріжте з пласта склянкою кружальця. На кожен кружечок покладіть по 1-1,5 ч. л. начинки, складіть кружечок надвоє, краї з'єднайте між собою і скріпіть, вийдуть "пелюсточки" хризантеми.

6. Роз'ємну сковороду змажте рослинним маслом і викладіть "пелюсточки", починаючи з краю форми. Таким чином заповніть всю форму.

Пісний пиріг Хризантема

Фото: www.istockphoto.com   

7. Накрийте пиріг чистим рушником і дайте йому настоятися протягом 30 хв. Випікайте в розігрітій до 220 градусів в духовці протягом 35-40 хв.

8. Вийміть пиріг з духовки, верх змастіть рослинною олією.

Смачного!