Рецепт марокканських млинців багрір з пінного тіста

Вони готуються без молока і смажаться тільки з одного боку. Цей вид млинців в Марокко називають багрір, вони невеликого розміру і дуже губчасті, буквально пронизані тисячею маленьких і великих дірочок. І так як дірочки НЕ проходять наскрізь, то ці млинці ідеально подавати з солодким соусом, джемом або медом.

Інгредієнти:

  • Вода - 650 мл
  • Пшеничне борошно - 300 г
  • Манка - 100 г
  • Жовтки - 2 шт.
  • Цукор - 1 ч. Л.
  • Соняшникова олія - ​​1 ч. Л.
  • Дріжджі - 0,5 ч. Л.
  • Розпушувач - 0,5 ч. Л.

Читай также: Французська кухня: млинці фламбе з апельсиновим соусом

Спосіб приготування

  1. Для початку потрібно змішати в мисці всі сухі інгредієнти: просіяне борошно, манку, цукор, дріжджі, розпушувач.
  2. Після додайте масло, жовтки, влийте теплу воду і добре перемішайте.
  3. Збивайте масу блендером або міксером 1-2 хвилини.
  4. Накрийте кришкою і залиште бродити в теплі на годину-півтори.
  5. Тісто збільшитися в обсязі в 2 рази, акуратно перемішайте і виливайте ополоником на злегка розігріту сковороду без масла.
  6. Вогонь повинен бути трохи більше слабкого.
  7. Коли верхня пориста сторона підсохне, блін вважається готовим.
  8. І не забудьте, марокканські млинці смажаться тільки з одного боку.

Як подавати

Читай также: Млинці на пиві (простий рецепт)

Марокканські млинці подавайте з медом або улюбленим джемом, варенням.

Смачного!