Французська кухня: млинці фламбе з апельсиновим соусом

Одним з найефектніших і вишуканих прийомів професійних кухарів є фламбування. Суть методу полягає в короткочасному випалюванні відкритим вогнем вже готового блюда.

Крім демонстрації майстерності шеф-кухаря, фламбування також дозволяє домогтися ефекту найтоншої хрусткої скоринки, а страва набуває легкого апетитного аромату напою, що використовується.

Страви, оброблені таким чином, називаються "фламбе". Можна фламбувати полуницю, овочі, куряче філе - будь-яку страву, надаючи їй таким чином, витонченого аромату і вишуканого смаку. Але одна з найвідоміших фламбе страв - французькі млинці Крепп Сюзетт.

Інгредієнти:  

Для млинців:

  • 1 літр 4% молока
  • 4 яйця
  • 250 грам борошна
  • 1/3 ч.ложки дрібної солі
  • 4 столові ложки цукру
  • 40 мл., рослинного масла

Читай также: Як приготувати млинці в горошок за допомогою шприця

Апельсиновий соус:

  • 4 великих апельсина;
  • 4 столові ложки коньяку, рому або бренді;
  • 60 грам 72% вершкового масла;
  • 2 столові ложки коричневого цукру.

Спосіб приготування:       

1. У чаші міксера змішуємо яйця, цукор і сіль. По черзі додаємо борошно, молоко і так пару трійку раз, поки вони не закінчаться. На сковороді підігріваємо (але не прожарюємо) масло, вливаємо його в тісто і печемо тонкі млинці.

2. З 2 апельсинів знімаємо цедру за допомогою терки, обрізаємо залишилася шкірку. Вирізаємо часточки, залишаючи перетинки на місці. З решти двох апельсинів просто вичавлюємо сік.

Читай также: Найтонші млинці - на окропі: покроковий рецепт

3. На сковороді розігріваємо вершкове масло і тростинний (коричневий) цукор. Відразу як цукор розтанув, додаємо сік і цедру, перемішуємо.

4. У соус опускаємо млинець, через пару секунд його перевертаємо. Треба щоб він з двох сторін побував в соусі. За допомогою лопатки складаємо його навпіл. У соус вливаємо коньяк і підпалюємо його, тобто фламбуємо.  

5. Як тільки вогонь погас, складаємо млинець ще раз, повинен вийти трикутник. Так само чинимо з рештою млинцями. Викладаємо млинці на тарілку. Часточки апельсина опускаємо в соус, що залишився на сковороді і злегка припускаємо їх. Викладаємо їх на млинці і подаємо.

Як з'явилися млинці Крепп Сюзет

Вважається, що блюдо це з'явилося помилково, але його історія досить романтична. На початку ХХ століття кондитер готелю "Париж" в Монте-Карло готував в залі млинці для коханої принца Уельського (майбутнього короля Едуарда VII) мадемуазель Сюзетт, готував він їх на пальнику і, полив апельсиновим лікером, випадково підпалив. Млинці спалахнули, але кондитер не розгубився і сказав, що так і було задумано. Всі були в захваті.

Читай также: Найтонші млинці - на окропі: покроковий рецепт

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати французький млинцевий торт "Крепвіль", а також ділилися рецептом мароканським млинців з пінного тіста

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK