Страва дня: салат «Панцанела» з маринованою салакою

Салака – це балтійський підвид оселедця атлантичного. Вона містить усі незамінні амінокислоти, які людина не може синтезувати сама і отримує лише з їжі.  Страви з салаки готуються легко та просто, а філе риби просто тане у роті. Пропонуємо рецепт смачного салату від Ольги Мартиновської, досвідченої шеф-кухарки та судді «МастерШеф. Професіонали»:

Інгредієнти:

 ⁃ 100 г маринованої салаки

 ⁃ 200 г кольорових томатів

 ⁃ 1/2 синьої цибулини

 ⁃ 100 г чорного хліба

 ⁃ зелена цибуля

 ⁃ 1 ст. л. білого бальзамічного оцту

 ⁃ 2 ст. л. ароматної нерафінованої соняшникової олії

 ⁃ сіль та перець

Читай также: Страва дня: запечений батат з копченою салакою

Приготування:

  1. Томати нарізати великими шматочками.
  2. Хліб злегка підсушити в духовій шафі – 180 ℃, 7-8 хв.
  3. Цибулю нарізати якомога тонше – так набагато смачніше виходить.
  4. Додайте мариновану салаку. Полийте олією та додайте оцет, сіль і перець.
  5. Перемішати та дати постояти 5-10 хв перед подачею, щоб  з томатів виділилось якомога більше соку, який так смачно вимочувати хлібом.  А ще маленька рекомендація – ніколи не тримайте томати в холодильнику, так вони втрачають смак і текстуру. Зберігайте їх за кімнатної температури.

Смачного!

Baltic Premium Fish на Facebook, Instagram.