7 правил приготування фруктових салатів

Фото: www.istockphoto.com

Немає нічого простішого за фруктовий салат – просто підготувати і змішати свіжі фрукти та ягоди. А якщо ви скористаєтеся цими порадами, то шанс насолодитися вдалим поєднанням і смаком буде набагато вищим. Адже насправді зіпсувати будь-яку, навіть найпростішу страву, теж нескладно.

Які секрети та правила є для того, щоб ця страва обов'язково вийшла смачною?

1. По-перше, нарізайте фрукти красиво, щоб їсти салат хотілося навіть очима. Підготуйте красиву десертну тарілку та ложку для морозива, спробуйте красиво оформити салат перед подачею.

2. Додайте фрукти з однієї широти зростання, спробуйте з'єднувати в тарілці схожі на смак. Тільки так, щоби була яскрава домінанта або гармонійна гра смаків. Прикро, якщо смак якогось інгредієнта втрачається і на користь інших.

Читай также: 6 продуктов, которые на самом деле фрукты, а мы и не знали

3. Приділіть увагу кольору. Один із варіантів – підібрати фрукти та ягоди за кольором, зробити такий одноколірний ансамбль – вийде яскраво та свіжо. Вигідно та святково виглядає мікс із двох контрастних кольорів, особливо якщо розбавити темні ягоди чи фрукти білим сиром.

4. Салат буде зовсім іншим на смак, якщо ви підсмажите фрукти на грилі, підпечете в духовці або надасте скоринку за допомогою пальника. Також можна карамелізувати фрукти та ягоди у невеликій кількості цукру.

5. Заправляйте салат натуральним йогуртом, нежирним сиром, а також можна використовувати заправку з меду та трав, наприклад м'яти, базиліка або тархуна.

6. Використовуй у фруктових салатах шматочки сирих овочів – огірків, кабачка, помідор, гарбуза чи авокадо.

7. Експериментуй з добавками, але не перестарайтеся. Насіння, горіхи, крупи - вони повинні лише підкреслювати смак і структуру салату, але ніяк не бути домінантою. У "дорослий" версії до фруктового салату можна додати алкоголь - солодкий лікер, шампанське, ром.

Фото: www.istockphoto.com

Чому варто зробити фруктовий салат:

  • Салат не набридає - ви можете використовувати різні інгредієнти у літній період хоч щодня. У салаті можна замаскувати для дітей такі корисні фрукти та ягоди, які діти не завжди хочуь їсти. 
  • Багато клітковини – запорука здоров'я та своєчасного очищення організму від шлаків та токсинів. Також фрукти вгамують голод і допоможуть вам протриматися до основного прийому їжі, не відволікаючись на випічку або морозиво.
  • Фруктовий салат – це добова норма вітамінів та мінералів, а завдяки різноманітності за літо ви зможете заповнити запас практично всіх корисних речовин. Також фрукти – природні антиоксиданти, які захистять від багатьох хвороб.

Смачного!

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK