Страва дня: запечений батат з копченою салакою

Риба в раціоні допомагає швидше відновлюватися. Перевтома, стресові навантаження, звичайна застуда чи одужання після хвороби – в такі періоди медики рекомендують обов’язково збільшити кількість морської риби в меню.

Пропонуємо вашій увазі оригінальний  рецепт від Ольги Мартиновської,  досвідченої шеф-кухарки та судді «МастерШеф. Професіонали»:

Інгредієнти:

⁃ 100 г копченої салаки

 ⁃ пучок естрагону (тархун)

 ⁃ 50 г сметани (20%)

 ⁃ 20 г каперсів

 ⁃ 200 г батату (солодка картопля)

 ⁃ 20 г вершкового масла

 ⁃ 1 зубчик часнику

 ⁃ 1 ст. л. рослинної олії

 ⁃ сіль та перець

Це поєднання не залишить вас байдужими. Поєднання батату та копченої салаки заворожує всіх, хто хоч раз скуштував цю страву.

Запікаємо батат. Розріжте його на половинки чи слайси завтовшки 1,5 см. Покладіть на шматочок фольги, додайте вершкове масло та олію, часник, сіль і перець. Загорніть фольгу у формі човника. Запікайте в духовій шафі 30 хв за температури 170-180 ℃ до м'якості та золотавої скоринки.

М’якоть попередньо очищеної копченої салаки  змішайте з листочками естрагону та каперсами. Важливо - в естрагоні стебло не їстівне, тільки листочки. На теплий запечений батат викладіть сметану і зверху рибку з каперсами та тархуном. Можна подавати як основну страву. Солодкуватість та вершковість батату надзвичайно тонко поєднується з копченістю салаки, естрагон додає особливу ноту, а підкреслює все кислинка каперсів.

Смачного!

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK