Фото: www.istockphoto.com
Ми підготували для вас невелику добірку цікавих рецептів домашнього варення з полуниці.
Полунично-рожеве варення
Складові:
- 1 кг дрібнішої полуниці
- 200 г рожевих пелюсток
- 1,2 кг цукру
- 100 мл води
- 0,5 ч. л. лимонної кислоти
Приготування:
Читай також: Варення з помідорів, шишок, чорнобривців — яке воно на смак
1. Підготовлену полуницю помістіть у таз і засипте половиною норми цукру. Залишіть на ніч.
2. З цукру і води, що залишився, приготуйте сироп. Залийте їм промиті рожеві пелюстки, додайте лимонну кислоту і доведіть до кипіння.
3. У сироп, що закипів, висипте ягоди і варіть 5 хвилин на невеликому вогні. Потім зніміть посуд з вогню, дайте варенню повністю охолонути.
4. Знову доведіть до кипіння та варіть приблизно 10 хвилин. Гарячим розлийте варення по банках і закупоріть.
Варення з полуниці та бананів
Складові:
- Полуниця – 1 кг.
- Банан – 3 шт.
- Цукор – 2-3 кг.
Приготування:
1. Очистіть і вимийте полуницю, висипте її у велику каструлю і засипте цукром, дайте настоятися близько 6-7 годин.
2. Тепер потрібно поставити каструлю на вогонь, полуницю дати покипіти на повільному вогні трохи більше п'яти хвилин. Відставити майбутнє варення наполягати на 5-6 годин, після чого повторити процедуру кип'ятіння і знову треба остудити полуницю.
3. Останній раз ви ставите каструлю навогонь, даєте полуниці закипіти і відразу ж додаєте порізаний на кружечки банан. Варіть полунично-бананове варення не більше 10 хвилин, інакше воно втратить всі корисні властивості.
4. Коли варення буде готове, розлийте його по баночках, що пройшли попередню стерилізацію, і закатати кришками.
Фото: www.istockphoto.com
Варення "П'яна полуниця"
Читай також: Лукове варення – найкраще, про що можуть мріяти ваші тости
Складові:
- 3 кг полуниці
- 2 кг цукру
- 100 мл горілки
- 1 ч. л. лимонної кислоти
Приготування:
1. Підготовлені ягоди покладіть у таз шарами, збризкуючи горілкою і посипаючи цукром, верхній шар - цукор. Залишіть у холодильнику на ніч.
2. Поставте таз на вогонь, доведіть до кипіння, додайте лимонну кислоту та зніміть з вогню. Через 3:00 знову поставте на вогонь і доведіть до кипіння. Повторіть процедуру ще три рази, а після останнього закипання варіть 10-15 хвилин.
3. Розкладіть варення за стерилізованими банками і закатайте.
Полуничне варення з шоколадом
Складові:
- Полуниця - 500 г
- Цукор - 400 г
- Шоколад молочний - 80 г
Приготування:
1. Миєму полуницю і очищаємо від плодоніжок. Засипаємо цукром і залишаємо її на кілька годин, щоб вона виділила сік.
2. Далі – довести ягоди до кипіння, проварити 5-7 хвилин та вимкнути вогонь. Залишаємо варення на 10-12 годин. Назавтра знову проварюємо недовго і залишаємо.
3. Втретє варимо полуничне таким чином: як тільки воно закипить - додаємо шматочки шоколаду і варимо 5-7 хвилин на середньому вогні.
4. Гарячим розкладаємо варення у простерилізовані баночки.
Смачного вам варення!