Фото: www.istockphoto.com
Варіантів приготування цієї італійської страви безліч, і в кожному куточку Італії ви можете спробувати зовсім відмінні один від одного різотто.
Перший рецепт з'явився випадково - розсіяний кухар варив рисовий суп, але забув про нього, через що бульйон повністю випарувався. Але вміст каструлі кухаря не розчарував: ароматний кремовий рис зі шматочками м'яса та овочів заслуговував на окрему подачу.
Як зробити базовий рецепт вершкового рецепту в домашніх умовах? Освоївши його, можна гратися з інгредієнтами та додавати все нові та нові смаки.
Інгредієнти:
- м'ясний або рибний бульйон – 1,1 літра
- оливкова олія – столова ложка
- цибуля – одна велика головка
- часник – 2 зубчики
- корінь селери – половинка
- рис – 400 грам
- сухе біле вино – 2 склянки
- вершкове масло – 70 грам
- тертий сир Пармезан - 115 грам.
Читай также: Як приготувати вершкове масло із різними добавками
Приготування:
- Розігрійте бульйон.
- У сковороді з товстим дном розігрійте оливкову олію та вершкове масло.
- Дрібно покришіть часник, цибулю та селеру.
- Смажте нарізані інгредієнти на суміші олії та масла на повільному вогні до їхньої м'якості.
- Додайте рис та збільшіть вогонь.
- Смажте рис, постійно помішуючи.
- Коли рис стане прозорим, додайте вино та продовжуйте помішувати, випаровуючи алкоголь.
- Влийте в рис півтори склянки бульйону і посоліть.
- Зменшіть вогонь до мінімуму, нехай рис томиться, а ви помішуйте, поки не вбереться бульйон.
- Додавайте бульйон по столовій ложці і ретельно вимішуйте рис. Постійно пробуйте, якщо рис готовий – бульйону достатньо.
- Коли рис приготується, вимкніть вогонь і додайте пармезан, перемішайте і залиште на кілька хвилин.
Смачного!