Фото: www.istockphoto.com
Звичайно, простіше простого – купити в найближчому магазині освіжаючий напій або просто випити води. Але хто каже про простоту! Якщо ви хочете освіжитися зі смаком і щоб це було ще вітамінно, вихід один - готувати домашній лимонад.
Ми підібрали 5 цікавих рецептів, вибирайте.
Абрикосова фанта
Фото: www.istockphoto.com
Складові:
- Абрикоси – 0,5 кг.
- Апельсин - 1/3
- Цукор – 200 р.
- Лимонна кислота - 1 год.
- Вода – 3 л.
Читай также: Как приготовить "фанту" по-домашнему (простой рецепт)
Приготування:
Трьох літрову скляну банку наповнити на одну третину абрикосами без кісточок. У банку додати 1/3 частину апельсина розрізану на часточки. Сюди ж 200 гр цукру та чайну ложку лимонної кислоти. Банку залити окропом та дати настоятися протягом доби. За бажання ви можете закрити такий компот на зиму – для цього банку потрібно буде відправити на стерилізацію, потім закатати.
Мохіто з аґрусу
Фото: www.istockphoto.com
Складові:
- Аґрус - 350 г
- Цукор - 1 склянка
- Лимон – 1 шт.
- Лимонна кислота – на кінчику ножа
- М'ята – 4 гілочки
Читай также: Рецепт классического Мохито, каким знали его еще на Кубе
Приготування:
У підготовлену чисту банку покладіть вимитий аґрус, м'яту, лимон, порізаний на три «вагомі» скибки, лимонну кислоту. Залийте окропом під шийку і залиште на 20 хвилин. Потім злийте окроп, поставте на вогонь, доведіть до кипіння і кип'ятіть 1 хвилину. У банку висипте цукор, залийте окропом, закатайте і ставте перевернуту на кришку ємність під ковдру на 1 добу. Інгредієнти вказані із розрахунку на 3-літрову банку.
Ягідний крюшон (без алкоголю)
Фото: www.istockphoto.com
Складові:
- Будь-які заморожені ягоди – 300 г
- Яблуко - 200 г
- Лимон – 1 шт.
- Газована вода – 1,5 л
- Цукор - 200-250 г
- Кубики льоду - за бажанням
Приготування:
Лимон та яблука наріжте часточками, ягоди розморозьте. Засипте все цукром, перемішайте. Влийте несолодку газовану воду. Витримайте напій 1-1,5 години у холодильнику. За бажанням додайте в крюшон кубики льоду.
Ківі-лимонад
Фото: www.istockphoto.com
Складові:
- Ківі – 6 шт.
- Цукор - 1 склянка
- Сік лимонний - 3/4 склянки
- Газована вода – 1,5 л.
- М'ята – за смаком.
Читай также: О чем нужно помнить, выбирая киви
Приготування:
Приготуйте пюре із ківі. З'єднайте лимонний сік із цукром, додайте ківі, перемішайте. Розведіть газованою водою.
Лимонад (простий рецепт)
Складові:
- Великий лимон – 3 шт.
- Апельсин – 1 шт.
- Цукор – 4-5 ст.л.
- Вода – 700 мл
- Газована вода – 350 мл
Приготування:
З лимонів та апельсина тонко зрізаємо цедру, видавлюємо сік, кладемо все в каструльку. Додаємо 3 ст. цукру, заливаємо 700 мл окропу. Охолоджуємо та ставимо в холодильник на 4-5 годин. Проціджуємо через велике сито, додаємо цукор, що залишився, розмішуємо. Розводимо газованою водою і подаємо.
Читай также: ТОП-5 напитков для крепкого иммунитета
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як з'явився лимонад , а також ділилися й іншими смачними рецептами домашнього лимонаду.
Смачного!