Великий піст: як приготувати суп Мінестроне

Мінестроне - одна з найбільш поширених в Італії перших страв. Основними інгредієнтами є бобові (квасоля, нут, сочевиця), цибуля, селера, морква, бульйон і помідори. У складі може використовуватися м'ясо або м'ясний бульйон. 

Але під час Великого посту пропонуємо приготувати пісний мінестроне. 

Читай также: Блюдо дня: итальянское Ротоло с рикоттой и шпинатом

Головний секрет смачного мінестроне - повільна і поступова обжарка овочів, на невеликому вогні в оливковій олії. Італійці обсмажують цибулю, селеру, часник, моркву і фенхель. Також використовують цукіні і гарбуз. Тільки така неспішна технологія приготування овочів дозволяє приготувати насичений ароматний минестроне.

Інгредієнти: 

  • 1 кабачок
  • 2 моркви
  • 1 стебло цибулі-порею
  • 2 стебла селери
  • 150 г стручкової квасолі
  • 400 г консервованих помідорів
  • 400 г консервованої квасолі
  • 50 г макаронів
  • 1,5 л овочевого бульйону
  • 3 ст.л. оливкового масла
  • 1 ст.л. рубленого базиліка
  • 1 ч.л. мелених насіння кмину
  • 3 ст.л. рубаною петрушки

Спосіб приготування

1. Очищену моркву і цибулю-порей дрібно наріжте.

2. Очищений кабачок і селеру наріжте невеликими скибочками.

3. Стручки квасолі розрізати навпіл.

4. Підготовлені овочі пасеруйте близько 15 хвилин під кришкою в сильно розігрітій олії, періодично помішуючи.

5. Пасеровані овочі залийте бульйоном, додайте до них нарізані консервовані помідори, базилік і кмин, посоліть, поперчіть і доведіть до кипіння бульйон, потім варіть на середньому вогні 30 хвилин.

6. Покладіть в суп макаронні вироби, консервовану квасолю з банки і варіть суп ще близько 12 хвилин.

7. Подавати готовий суп, посипавши його зеленню.

Смачного!

Читай также: Лайфхак постного меню: яичница - без яиц!

Нагадаємо, раніше ми ділилися смачними рецептами пісних котлет та пісної сладкої випічки