2-3 жовтня в Києві на ВДНГ відбудеться IV Фестиваль крафтового сиру

До Києва їдуть сировари з усієї України, щоб представити свої сири та позмагатися за звання кращого на конкурсі крафтового сиру Ukraine Cheese Awards Day 2021. Вхід вільний 

2-3 жовтня в Києві на ВДНГ вже традиційно відбудеться масштабна сирна подія - Фестиваль крафтового сиру. Сироваріння в Україні активно розвивається, а українська земля та природні ресурси дають можливість виробляти молоко найвищої якості. Саме його з любов'ю і турботою сировари перетворюють в справжній чесний сир. На цьому фестивалі у вас є унікальна можливість познайомитися з усім розмаїттям сирів, яке численні ремісники виробляють в Україні. 

Понад 500 найвишуканіших видів сиру майстри з 30 сироварень з усієї країни привезуть на фестиваль. А у вас буде можливість спробувати придбати натуральні продукти.

Що буде цікавого

Поважне журі обере найкращі сири в 26-ти номінаціях на конкурсі "Ukraine Cheese Awards 2021". Гості фестивалю зможуть побачити, як відбувається процес сироваріння на відкритих майстер-класах, спробувати та придбати кращі українські крафтові сири.

Читай также: 6 сирів найбільш корисних для здоров'я

На кулінарних майстер-класах ви побачите як народжується моцарелла, черрі, бокончіні, бурату, чечель, сулугуні та качотту. Навчитесь готувати пасту з вершковим песто, бургер з мустардою та сиром халлумі і дізнаєтесь секрети ідеального хачапурі з сиром сулугуні. А на лекції від італійського маестро SIMON MANFREDINI почуєте про афінаж і що потрібно знати, щоб ваш сир був смачним. 

На фуд-корті ми підсмажимо камамбер, моцареллу і халлумі на грилі, подамо равликів, запечених з сиром. Допоможемо підібрати до сиру ідеальні доповнення: в'ялені томати, соуси, м'ясну гастрономію і навіть сухе варення. Всі продукти на нашому фестивалі від локальних брендів.

Неочікувано!

"Ви здивуєтеся, але за 2 роки пандемії в Україні збільшилася кількість сироварів. Сироваріння стає все більш усвідомленим і стабільним бізнесом. А, що дійсно тішить, це якість наших сирів! Вже нікого не здивуєш смаком сиру з великого рітейлу - сировари продовжують навчатися, відпрацьовують популярні європейські технології і підвищують кваліфікацію!", - зазначила засновниця фестивалю Ірина Дем’янюк. 


За підтримки:

Уряду Швейцарії в межах швейцарсько-української програми «Розвиток торгівлі з вищою доданою вартістю в органічному та молочному секторах України», що впроваджується Дослідним інститутом органічного сільського господарства (FiBL, Швейцарія) у партнерстві із SAFOSO AG (Швейцарія) та молочному секторах України” та Школою сироваріння Ірини Дем’янюк. 

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK