Варення, компоти, конфітюри, вялені помідори, мариновані огірки і ще багато різних домашніх заготовок та закруток на зиму презентували на оригінальному святі у Запоріжжі. Фермери та виробники консервації з різних куточків України вже вчетверте збиралися на вересневий Фестиваль домашньої консервації.
І знову доводили, що вміють вирощувати такі гарні і корисні овочі та фрукти, які і в банці виглядають дуже апетитно. А якщо поєднати консервування з карвінгом, то трудомісткий процес соління перетворюється на справжнє мистецтво.
Чим пригощали на фестивалі-ярмарку
Два дні гості фестивалю ходили від однієї ятки до іншої, роздивлялися, милувалися та куштували оригінальні домашні заготовки та здорові продукти.
До смаку прийшлися дегустаторам:
Читай также: Крафтова консервація: як виготовляють щиру та смачну їжу в банці
- унікальні конфітюри;
- крафтові цукати та пастила;
- компоти, настоянки та наливки;
- соуси, спеції і приправи;
- еко-чіпси;
- трав'яні чаї;
- мед, медовуха та оригінальні медові муси;
- авторські сири;
- запашні олії.
Смаковими родзинками фестивалю назвали: варення з кульбаби, а також з ківі та цукатів з коньяком за авторським рецептом; вялені гострі помідори; агрус фарширований горіхом та лимоном.
Власну консервацію на фестивалі представляли виробники із Запоріжжя, Києва, Харкова, Дніпра, Херсона, Тернополя, Полтави, Мелітополя, Токмака. Цього року на фестиваль приїхало дуже багато учасників - більше сотні - це рекордна кількість, як запевняють організатори.
Читай также: Время карвинга: что можно сделать с сезонными овощами и фруктами
Учасники ділилися рецептами та досвідом на кулінарних майстер-класах, дегустували страви та напої, декорували овочі та банки. Разом ліпили українські вареники та шинкували капусту для квашення.
І потроху збирали благодійну допомогу. Кожен учасник дає на благодійні потреби мінімум 5 кілограмів своєї продукції. Консервацію потім передають всім, хто цього потребує: передусім - воїнам, потім до дитячих будинків та інтернатів. Торік волонтери зібрали понад 2 тонни домашніх закруток.
За інформацією festkonserv.in.ua