В Запоріжжі пройшов Фестиваль домашньої консервації

Варення, компоти, конфітюри, вялені помідори, мариновані огірки і ще багато різних домашніх заготовок та закруток на зиму презентували на оригінальному святі у Запоріжжі. Фермери та виробники консервації з різних куточків України вже вчетверте збиралися на вересневий Фестиваль домашньої консервації.

І знову доводили, що вміють вирощувати такі гарні і корисні овочі та фрукти, які і в банці виглядають дуже апетитно. А якщо поєднати консервування з карвінгом, то трудомісткий процес соління перетворюється на справжнє мистецтво.

Чим пригощали на фестивалі-ярмарку

Два дні гості фестивалю ходили від однієї ятки до іншої, роздивлялися, милувалися та куштували оригінальні домашні заготовки та здорові продукти.

До смаку прийшлися дегустаторам: 

Читай также: Крафтова консервація: як виготовляють щиру та смачну їжу в банці

  • унікальні конфітюри;
  • крафтові цукати та пастила;
  • компоти, настоянки та наливки;
  • соуси, спеції і приправи;
  • еко-чіпси;
  • трав'яні чаї;
  • мед, медовуха та оригінальні медові муси;
  • авторські сири;
  • запашні олії.

Смаковими родзинками фестивалю назвали: варення з кульбаби, а також з ківі та цукатів з коньяком за авторським рецептом; вялені гострі помідори; агрус фарширований горіхом та лимоном.

Власну консервацію на фестивалі представляли виробники із Запоріжжя, Києва, Харкова, Дніпра, Херсона, Тернополя, Полтави, Мелітополя, Токмака. Цього року на фестиваль приїхало дуже багато учасників - більше сотні - це рекордна кількість, як запевняють організатори. 

Читай также: Время карвинга: что можно сделать с сезонными овощами и фруктами

Учасники ділилися рецептами та досвідом на кулінарних майстер-класах, дегустували страви та напої, декорували овочі та банки. Разом ліпили українські вареники та шинкували капусту для квашення.

І потроху збирали благодійну допомогу. Кожен учасник дає на благодійні потреби мінімум 5 кілограмів своєї продукції. Консервацію потім передають всім, хто цього потребує: передусім - воїнам, потім до дитячих будинків та інтернатів. Торік волонтери зібрали понад 2 тонни домашніх закруток.

За інформацією festkonserv.in.ua

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK