Як зберегти продукти, якщо відключили світло

Фото: www.istockphoto.com 

Що зробити з продуктами, щоб продовжити їх термін зберігання, поки не ввімкнуть світло?

Для початку, дістаньте всі продукти, які можуть зіпсуватися протягом кількох годин. Їх бажано з'їсти, а по закінченню цього часу викинути, щоб уникнути отруєння бактеріями.

Дверцята холодильника тримайте зачиненими і не заглядайте в нього весь час. Сучасні холодильники тримають постійну температуру протягом доби, а заповнена морозильна камера протягом двох. Коли подача електроенергії відновиться, перегляньте всі продукти та викиньте ті, які, на вашу думку, стали не придатними для вживання.

Читай также: Який чай найкорисніший: рейтинг від Foodandmood.com.ua

Якщо сире м'ясо розморозилося, наповніть таз солоною водою і помістіть його туди так, щоб воно було повністю занурене у воду. У такий спосіб можна протримати м'ясо протягом доби.

Курячі яйця зберігаються при кімнатній температурі протягом тижня, але за умови, якщо вони свіжі.

Кисломолочні продукти слід перелити в скляний посуд і прибрати від прямих сонячних променів. Молоко в банці можна зберігати, зануривши в холодну воду, яку потрібно періодично міняти, і забравши в темне місце. Зберігається таким чином молочна продукція недовго, але, ймовірно, часу вистачить, поки полагодять електрику. Так само можна зробити з вершковим маслом, а ще можна прибрати його в морозильну камеру.

Фото: www.istockphoto.com

Овочі та фрукти деякий час збережуться і без холодильника, але не поспішайте їх звідти діставати одразу. Мийте овоч або фрукт безпосередньо перед вживанням, а не заздалегідь - це продовжить термін їх зберігання.

Читай также: Продукти, відходи яких стануть чудовим добривом

Після включення світла, викиньте з холодильника всі продукти, які змінили текстуру, колір, форму, на яких з’явився наліт або які мають неприємний запах.

Якщо на заморожених продуктах збереглися кристали льоду, їх можна продовжувати заморожувати. В іншому випадку їх слід приготувати найближчим часом.

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK