Смачні ангелики: як розмалювати пряники

Від робіт киянки Олени Миськів у захваті й діти, й дорослі. Особливо від ангелів: кожен з них особливий, не схожий на інших, хоч дівчина намалювала вже тисячі «ангеликів». Олена каже: розпис пряників - це особливий  вид мистецтва й відпочинок для душі. І радить всім спробувати.

СПЕЦІАЛЬНІСТЬ МОЯ ГЕТЬ ДАЛЕКА ВІД КУХНІ. Я - тележурналіст. Та і взагалі раніше більше цікавилась спортом, машинами, велосипедами – тобто чоловічими справами. Але я живу за принципом: «Дається можливість – використай її на повну, або хоча б трішечки». Тому, коли мені запропонували взяти участь в благодійній акції - розмалювати для дітей пряники, я радо погодилась.

Спочатку просто було цікаво. Я навчалась у Жені Дідори – відомої в професійних колах людини. Женя – пекар-кондитер, але це звучить якось сухо. Тому скажу так: Женя – це людина з щирою душею, добрим і відкрити серцем, і чудотворними ручками, адже її випічка дуже смачненька і не залишає нікого байдужим.

Я бачила, як загораються очі дітей, коли вони отримують ті смаколики. І все більше захоплювалась сама. Далі вже вчилась, читаючи статті в інтернеті, передивляючись відео. Звичайно, не все виходило. Пам’ятаю, як полінилась зробити контур майбутнього малюнка, і «фарби» потекли. Але ж чим складніше завдання, тим цікавіше. Тому, якщо не виходило, сиділа годинами.

Зазвичай я малюю ангеликів, але були й інші закази, відповідно до свят – писанки, новорічні пряники, Миколайки, пряники вітання...Міккі Маус..і т.д.

СПОЧАТКУ АНГЕЛИКИ БУЛИ ОДНАКОВІ. Але ж, коли робиш одне, стає нудно. Чергову партію ангелів я зробила в різних кольорах, і одному намалювала віночок. Людям сподобалось. З того і почалося. Сьогодні ангелики геть всі різні. Я вигадую їм одяг, прикраси, вони стають білявками, брюнетками, рудими.

Пряники для мене не є роботою… Це заняття для душі! У мене є основна діяльність, а в пекарню я біжу ввечері після роботи. Там я відпочиваю. І розписую, розписую… Можу і 200 пряників за раз розмалювати, в залежності від складності малюнка! А скільки їх було взагалі, вже і не скажу. Тисячі… До речі, малюємо ми спеціальними харчовими фарбами, які додаємо в глазур. Бо ж основні клієнти – діти, тому все повинно бути не тільки красиво, але й безпечно.

У мене вже є учні. Найбільше люблю проводити майстер-класи для дітей. Їм так подобається, що потім дзвонять мені, просяться «на пряники» знову. Приходьте і ви, покажу, навчу. Або спробуйте розмалювати пряники вдома.

ОСЬ ВАМ РЕЦЕПТ ГЛАЗУРІ: 90 г білка, 500 г цукрової пудри, дрібка лимонної кислоти. Консистенцію регулюйте за допомогою води або цукрової пудри – в залежності від мети використання. Рідка потрібна, для заливки! Густішою малюють контури, візерунки. Краще малювати холодною глазур’ю, тому попередньо покладіть готові корнети у холодильник. А далі – беріть пряники і творіть! Натхнення вам!

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK