Чим змастити булочки та пиріжки - 6 кулінарних лайфхаків

Красиві, рум'яні, блискучі і такі ароматні пиріжки і булочки не залишать байдужим нікого. У магазинах і булочних вони завжди виглядають ідеально і апетитно, а як же вдома домогтися такого ефекту?

Все дуже просто, ми навчимо!

Яйце. Для додання блиску поверхні пиріжків і булочок - використовують яйце. Його потрібно збити виделкою з невеликою дрібкою солі і нанести м'якою кистю на вироби перед випічкою.

Жовток. Це улюблений лайфхак наших бабусь. Жовток, змішаний з молоком або вершками, надасть випічці більш насиченого і рум'яного кольору. Візьміть пропорцію 1: 1, змішайте та нанесіть на поверхню виробів перед випічкою.

Білок. Просто збовтайте виделкою білок і змастіть пиріжки перед випічкою. Але врахуйте, що білок хоч і додасть блиску вашій випічці, але корочку її зробить дещо ламкою.

Солодка вода. Якщо, раптом, у вас не виявиться яйця, згодиться і солодка вода. Розчиніть в невеликій кількості води цукор і після того, як вироби випечуть, прям на гарячі, нанесіть пензликом зверху солодку воду.

Олія. Для надання рум'яного кольору, випічку змащують рослинним або розтопленим вершковим маслом перед випічкою. Ви не доб'єтеся глянцевого блиску, але рум'яна кірочка буде гарантована. Такий же результат додасть і молоко.

Міцний чай. Заваріть чорний, міцний і, обов'язково, солодкий чай. Ви здивуєтеся, але, якщо обмазати вироби перед випічкою чаєм, корочка буде неймовірно блискучою і рум'яною.

Читай также: Булочки-равлики з корицею (рецепт Руслана Сенічкіна)

Нагадаємо, раніше ми розповідали читачам про найкращі начинки для пиріжків та ділилися рецептом відомих булочок зі Швеції під назвою "Бабусін кашель"

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK