Як зварити квасолю швидко (2 лайфхаки)

Традиційний спосіб приготування квасолі з замочуванням займає багато часу. Але як викрутитися, якщо готова квасоля потрібна терміново?

Є два перевірених способи:

Перший спосіб

Поставте варитися незамоченную квасоля, як зазвичай. Після закипання води додайте до неї харчову соду - буквально на кінчику ножа. Сода скоротить час варіння, і вже через годину, в залежності від сорту, ви отримаєте готовий продукт.

Читай также: Гарнір по-сербськи: запечена квасоля Пребранац

Другий спосіб

Він передбачає варіння квасолі з додаванням холодної води. Вам знадобиться велика каструля, так як кількість води, в якій буде варитися квасолю, поступово збільшиться.

Отже, поставте незамоченную квасолю в невеликій кількості води на вогонь. Як тільки вода закипить, додайте до неї склянку холодної води. Потім кожен раз, коли вода закипатиме, знову додавайте по склянці води - і так 4-5 разів, по мірі готовності квасолі. Час варіння таким способом - 40 хвилин.

Кілька секретів для швидкого приготування квасолі:

  • Не соліть квасолю до готовності. Інакше отримаєте зворотний ефект: квасоля затвердіє і буде варитися гірше.
  • Кольорова квасоля готується швидше.
  • Квасолю для салатів після готування непогано промити прохолодною водою, вона стане помітно смачнішою.

Смачного!

Выбор редакции

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK