Фото: www.istockphoto.com
Традиційний спосіб приготування квасолі з замочуванням займає багато часу. Але як викрутитися, якщо готова квасоля потрібна терміново?
Є два перевірених способи:
Перший спосіб
Поставте варитися незамоченную квасоля, як зазвичай. Після закипання води додайте до неї харчову соду - буквально на кінчику ножа. Сода скоротить час варіння, і вже через годину, в залежності від сорту, ви отримаєте готовий продукт.
Читай также: Гарнір по-сербськи: запечена квасоля Пребранац
Другий спосіб
Він передбачає варіння квасолі з додаванням холодної води. Вам знадобиться велика каструля, так як кількість води, в якій буде варитися квасолю, поступово збільшиться.
Отже, поставте незамоченную квасолю в невеликій кількості води на вогонь. Як тільки вода закипить, додайте до неї склянку холодної води. Потім кожен раз, коли вода закипатиме, знову додавайте по склянці води - і так 4-5 разів, по мірі готовності квасолі. Час варіння таким способом - 40 хвилин.
Кілька секретів для швидкого приготування квасолі:
- Не соліть квасолю до готовності. Інакше отримаєте зворотний ефект: квасоля затвердіє і буде варитися гірше.
- Кольорова квасоля готується швидше.
- Квасолю для салатів після готування непогано промити прохолодною водою, вона стане помітно смачнішою.
Смачного!