3 способи чистити креветки

Фото: www.istockphoto.com

Креветки – цінне джерело білка та полінасичених жирних кислот. Ігнорувати їх неправильно, і якщо вам до смаку морепродукти - їжте частіше креветки. А щоби не виникало труднощів із їх очищенням, скористайтеся цими порадами.

Почистити самостійно креветки можна або руками, або кухонними ножицями, або за допомогою ножиць та зубочистки.

1. Руками

Для початку відділіть від креветки голову та ніжки – і те, й інше відокремлюється досить легко.

Тепер слід видалити панцир - починаючи з голови пальцями пройдіться вздовж тулуба креветки, відокремлюючи по черзі пластинки. Обережно зніміть панцир, не пошкодивши м'ясо.

Хвіст можна залишити для прикраси, а можна видалити, це на ваш смак.

Читай также: Не тільки пити: як ще можна застосувати колу

2. Кухонними ножицями

Зніміть голову і пучком за один раз відокремте ніжки. Видаліть панцир – для цього ножицями акуратно зробіть надріз посередині панцира з боку голови та просувайтеся до протилежного кінця. Хвостик можна відразу видалити, а можна залишити.

Зробіть надріз на спині м'ясної частини креветки розміром пів сантиметра. Під ним опиниться шлунок та кишечник креветки – чорна смужка. Її слід видалити, підчепивши кінчиком ножа і акуратно потягнувши пальцями, щоб не порвати і не діставати потім шматочками.

Додатково слід перевірити, чи немає з боку живота ще однієї такої кишкової вени, і видалити її, якщо вонає.

3. Ножицями та зубочисткою

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK