Опускати картоплю в гарячу чи холодну воду? Спойлер: є різниця

Фото: unsplash.com

Здавалося б, приготувати картоплю - найпростіша справа! Проте виявляється, що вода, в яку ми її кидаємо, має велике значення. Точніше, її температура.

Варто запам'ятати раз і назавжди: очищену картоплю кладіть у киплячу воду, а не в холодну. В ідеалі вода також має бути трохи підсоленою.

Чому окріп, а не холодна вода?

Ідея полягає в тому, щоб зберегти вітаміни та мінерали, що містяться в картоплі. А їх чимало! Картопля забезпечить нас калієм, фосфором, кальцієм, залізом, магнієм та марганцем, а також вітамінами B1, B5, B6, A, C, E, K та PP. Якщо кинути картоплю в гарячу воду, в ній збережуться ці цінні елементи, а якщо картопля довго залишатиметься у прохолодній воді, то втратить їх.

З цієї ж причини не варто класти очищену картоплю у воду, щоб її приготувати на потім.

Читай также: Як зварити квасолю швидко (2 лайфхаки)

Також варто не забути готувати картоплю на середньому вогні. Завдяки цьому картопля приготується рівномірно.

Також не зливайте воду для приготування! Адже цій воді картопля віддає свої цінні елементи. Ми можемо використовувати цю воду як основу супу або соусу. Якщо планів на такі страви немає, то водою, що охолола, можна полити кімнатні рослини, вона відмінно підійде в якості натурального добрива.

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK