Як приготувати вершкове масло із різними добавками

Кому першому спало на думку додавати в вершкове масло щось ще, не відомо. Однак, можна припустити, що це було зроблено з двох причин. По-перше, щоб збагатити смак масла новими відтінками смаку. А по-друге, щоб масла стало більше, завдяки наявності інших інгредієнтів. Якою б метою ви не керувалися, створення вершкового масла з різними добавками - захоплюючий процес. 

Що додати в масло: смачні ідеї 

Читай также: Как выбрать настоящее сливочное масло

Зелень. Вона надає маслу красивий зеленуватий колір. Щоб надати маслу ще й трохи хрустку текстуру, можна вмішати в нього зелень, швидко обсмажену у фритюрі. Але перед цим їй треба дати трішки остигнути.

Риб'ячий жир. Коли ви запікаєте рибу, жир стікає і осідає на деку - соскребіть його, але не викидайте, а вбийте в масло. Його потім можна буде використовувати при приготуванні рибних страв в якості підсилювача смаку. Але і просто мазати на хліб його можна теж. Корисна штука!

Гриби. Візьміть змолоти в пил білі гриби або лисички, а можна сморчки та умішайте в масло.

Часник і чилі. Обсмажте часник і чилі, охолодіть і введіть в масло - ось вам варіант пряно-гострого масла.

Читай также: 6 причин есть сливочное масло каждый день

Простір для експериментів з добавками в вершкове масло - величезний. Будь-який продукт, змішаний з жиром, в холодильнику буде зберігатися довго, не втрачаючи аромату і смаку.

Тому можете вибирати дорогі і рідкісні інгредієнти і за допомогою масла «розтягувати» задоволення від них.

Як зробити масло із добавками

  1. Візьміть пачку масла, воно має бути кімнатної температури.
  2. Перекладіть масло в чашу міксера і збивайте масло на швидкості трохи вище середньої протягом десяти хвилин. Чим довше ви його збиваєте, тим біліше воно стає. До кінця процесу масло збільшиться в об'ємі приблизно в півтора рази і стане повітряним, кремоподібним.
  3. Підготуйте інгредієнти, які ви хочете ввести в масло. Вони повинні бути кімнатної температури, як і масло; якщо добавки будуть гарячими, масло попливе. Кількість добавок залежить від вашого смаку: чим насиченішим масло ви хочете отримати, тим більше спецій треба додати. Змішайте все в блендері.
  4. Перекладіть в будь-яку ємність, поставте масло на ніч в холодильник, щоб всі інгредієнти схопилися і масло настоялося.

Готове масло краще зберігати не більше 2-х тижнів.

Смачного! 

 

Давайте  дружить!

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK