В ніч з 13 на 14 січня: ворожіння на Щедрий вечір

Фото: www.istockphoto.com 

"Все, що загадає дівиця червона під Василя - все збудеться, а що збудеться - не пройде" - говорить народна приказка. І недарма, адже ворожіння в ніч з 13 на 14 січня вважалися в народі найправдивішими. 

Як правильно гадати

1 - налаштуйтеся на серйозний лад.

2 - волосся ваше має бути розпущене, на одязі не повинно бути вузлів, зніміть всі прикраси (браслети, кільця).

3 - чітко формулюйте те питання. Відповідь на який хочете дізнатися при ворожінні.

Наші предки стверджували, що тільки те ворожіння збудеться, в силу якого щиро віриш. Ми підібрали 12 різних ворожінь. Вибирайте будь-який, якщо ви всерйоз вирішили заглянути в своє майбутнє.

1. Ворожіння з гребінцем

Перед сном дівчині потрібно покласти під подушку гребінець зі словами "Суджений, ряджений, прийди і розчеши мені волосся". Якщо уві сні вона побачить, як чоловік розчісує їй волосся, то бути їй в цьому році зможемо за тією людиною, який приснився.

2. Ворожіння «Човен»

Потрібно взяти таз на три-п'ять літрів і наповнити його водою на третину. Також знадобиться волоський горіх. Дістаньте з половинки шкаралупи ядерце і прикріпіть в середину свічку, що підійде за розміром. Одержаний човен повинен триматися на воді.

Ще будуть потрібні листочки паперу розміром приблизно 10 × 5 см. Кожен з них надріжте, і на одній з половинок напишіть чоловічі ім'я. Можна будь-які, а можна реальних претендентів на вашу руку і серце. Скільки треба листочків? П'ять, десять - все залежить від вас. Тепер прикріпіть папірці до борту тазика. Половинка з ім'ям повинна бути ближче до води, але не в ній! Запускайте кораблик із запаленою свічкою. Як тільки вогонь добереться до одного з листочків - ворожіння закінчено і ім'я судженого визначене.

Фото: www.istockphoto.com 

3. Ворожіння на майбутнє з чашками

Подписывайтесь на телеграм-канал foodandmood! И о свежих рецептах, советах, лайфхаках узнаете первыми! 

Для ворожіння потрібно кілька чашок (стільки, скільки і людей, які ворожать). У чашки кладуть кільце, монету, хліб, цукор, цибулю, сіль, в одну чашку наливають трохи води. З закритими очима, кожен з тих, хто ворожить, по черзі, вибирає чашку.

Пророцтва на майбутнє такі: кільце - до весілля; монета - до багатства; хліб - до достатку; цукор - до веселощів; цибуля - до сліз; сіль - до нещастя або випробувань, а чашка з водою - до життя без особливих змін.

4. Ворожіння на характер нареченого

В ніч з 13 на 14 січня перед тим, як лягти спати, дівчатам потрібно покласти під подушку гральні карти із зображенням королів. Вранці, не дивлячись, треба витягнути одну карту. Який король дівчині дістанеться, таким і чоловік буде: піковий король - старий і ревнивий, трефовий король - військовий, король черви - молодий і багатий, а бубновий король - бажаний.

5. Ворожіння на бажання

Перед сном 13 січня напишіть на окремих папірцях 12 бажань, акуратно згорніть і покладіть під подушку. Вранці, прокинувшись, витягніть 3 з них - вони обов'язково здійсняться в новому році.

6. Ворожіння на ланцюжку

Цей обряд для одного. Коли годинник проб'є північ, правою рукою візьміть розстебнутий ланцюжок (золотий або срібний), скомкайте його та киньте на рівну поверхню - на підлогу або на стіл. Тепер включайте уяву і дивіться, яку форму прийняв ланцюжок. Якщо він утворив коло, овал - попереду труднощі, доведеться добре постаратися, щоб їх подолати. Ланцюжок ліг рівною лінією? Вам варто взятися за нову справу, удача гарантована! Ланцюг утворив прямокутник, трикутник? Теж добре, це ознака швидкого успіху.

Якщо з ланцюжка вийшов бантик, вас чекає щось романтичне: побачення, весілля - одним словом, любов. Ланцюжок в формі літери - символ нових відносин. Не виключено, що ім'я судженого буде починатися саме на цю букву. А ось що заплуталася ланцюжок нічого доброго не віщує. Рік буде важким, доведеться розплутувати життєві вузли.

Фото: www.istockphoto.com 

7. Ворожіння про ім'я нареченого

Ще дуже популярне ворожіння на Старий Новий рік - це пошук нареченого під подушкою. Для цього вам потрібно покладіть під подушку листочки паперу з написаними на них чоловічими іменами. Вранці дістаньте один з листочків. Ім'я на ньому буде ім'ям вашого судженого.

Також можна опівночі потрібно вийти на вулицю і запитати ім'я у першого зустрічного. Вірять, що яке ім'я вам назвуть - так і зватимуть вашого майбутнього чоловіка.

8. Ворожіння з панчохою

Читай также: Все, що варто знати про українські вареники

До цього ворожіння дівчатам доведеться підготуватися заздалегідь - купити панчохи. Перед сном на одну ногу необхідно надіти нову панчоху і лягти в ліжко. При цьому дівчина повинна сказати: "Суджений, ряджений, прийди з мене знімати взуття". Чоловік, який уві сні зніме панчіх - стане майбутнім чоловіком.

9. Ворожіння по нитці

Вставте три нитки в три голки: чорного, білого і червоного кольорів. Нехай хто-небудь обережно приколе їх до вашого одягу з боку спини. Не знаючи, в якій черговості розташовані голки, витягніть одну нитку. Червона нитка означає швидке заміжжя і народження малюка, біла - поки ще самотність, а чорна - заміжжя щастя вам не принесе, потрібно звернути увагу на кар'єрне зростання.

10. Ворожіння на весілля

На Старий Новий рік опівночі дівчата-подружки виходять у двір і, зав'язуючи по черзі один одному хусткою очі, обертають кілька разів навколо себе, а потім штовхають дівчину в спину. Якщо вона піде в сторону воріт, то скоро вийде заміж. Якщо піде до ганку, то сидіти їй в дівках ще один рік.

Фото: www.istockphoto.com 

11. Вареничне ворожіння

Господиня, готуючи вареники з картоплею, в деякі з них кладе разом зі звичайною начинкою "сюрпризи": монети, кільця, горіхи. Саме ворожіння відбувається безпосередньо під час поїдання страви. Кому що випаде - того і чекає.

Монетка або якісь зерна - до багатства, нитка - до дороги, сіль - до сліз, цукор - на гарне і забезпечене життя, кільце - до заміжжя, горіх - наявність двох кавалерів, перець - новий залицяльник, кісточка вишні - до поповнення в сім'ї.

12. Ворожіння на крупах

По колу потрібно розставити блюдця з різною крупою: гречкою, пшоном, рисом, манкою, вівсянкою, перловкою, а в окреме блюдце налити воду. Дівчата по черзі розкручують в центрі кола сире яйце і дивляться, в який бік воно покотиться.

Якщо до гречки - наречений буде багатим, до пшона - буде блондином, до рису - буде одружений, до манки - наречений буде з півночі, до перловки - наречений буде військовим. Вода означає, що дівчину чекають подорожі. Якщо яйце крутиться на місці, значить, дівчина в цьому році заміж не вийде.

Гарного вам ворожіння!

Читай также: На Старый Новый год: чизкейк «Колпак Санты» от певицы Lauta

Нагадаємо, раніше ми розповідали, які страви можна приготувати на старий Новий рік, а також радили, які гадання на млинцях розкажуть про майбутнє незаміжним

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK