Чим корисний, а чим може нашкодити виноград

Ще з давніх часів виноград є не тільки десертом, але і основою для напоїв - вина і соку, а також його зручно засушувати на зиму і вживати таким чином вітаміни круглий рік.

До складу винограду входить безліч вітамінів і мікроелементів - це вітаміни С, А, Н, К, Р, РР, групи В, залізо, натрій, фосфор, кальцій, фтор, бор, молібден, нікель, сірка, хлор, марганець, кобальт, алюміній, кремній, цинк, мідь. Виноград - джерело фитостеринов, які є потужними антиоксидантами і засобом для протистояння раковим захворюванням. Багатий виноград і на харчові волокна, і органічні кислоти, флавоноїди, сахариди.

Такий багатий склад - понад 200 корисних речовин - робить виноград унікальним засобом від безлічі недуг. При цьому не варто недооцінювати і користь листя і кісточок цієї унікальної рослини.

Користь винограду для організму

  • Виноград підвищує імунітет, тому що містить велику кількість вітаміну С.
  • Виноград покращує роботу серця і зміцнює стінки судин, роблячи їх більш стійкими до пошкоджень.
  • Виноград здатний істотно знизити рівень холестерину в крові.
  • Виноград запобігає утворенню тромбів і сприяє їх розсмоктуванню. Ця ягода також допомагає розширити судини і нормалізувати кров'яний тиск.
  • Виноградний сік - відмінний засіб від головного болю і мігрені. Сік слід пити курсом протягом декількох днів.
  • Незважаючи на те, що виноград прийнято вважати ягодою з закріплює дією, насправді вона якраз виступає в ролі м'якого проносного, так як містить целюлозу, органічні кислоти і цукор.
  • Виноград дає додаткову енергію - все ж це один з продуктів з високим вмістом цукру.
  • Виноград нейтралізує скупчення в організмі кислот, які заважають травленню і виведенню рідини. Ця ягода сприятливо впливає на нирки і допомагає оздоровити цей орган, не даючи розмножуватися бактеріям.
  • При захворюваннях органів дихання, виноград покращує відходження мокроти і зменшує прояви хвороби. Корисний виноград і при астмі.

Негативний вплив винограду

Звичайно, як і будь-який продукт, виноград може завдати шкоди організму.

По-перше, у винограді багато цукру, що негативно позначається на фігурі, здоров'ї зубів і здоров'ї хворих на цукровий діабет і виразку.

Читай также: Натуральная красота: как использовать виноград для кожи

По-друге, виноград може спровокувати алергічні реакції, тому алергікам варто утриматися від поїдання цієї ягоди.

По-третє, виноград ослаблює дію препаратів, що розріджують кров. Про що вас обов'язково повинен попередити лікуючий лікар.

Будьте здорові!

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK