Як треба пити морквяний сік, щоб каротин засвоювався

Фото: https://www.istockphoto.com/

Свіжовіджатий натуральний сік з моркви - безперечний лідер серед інших фруктових та овочевих напоїв за вмістом клітковини та каротину. Якщо його пити постійно, покращиться працездатність та настрій, не причепляться віруси.

Читай также: Сонце на тарілці: рецепт пісних котлет з моркви

Щоб отримати від морквяного соку максимум користі, дотримуйтесь нескладних рекомендацій:

  1. Свіжовіджатий сік з моркви потрібно пити відразу ж, у крайньому випадку - за годину після приготування.
  2. Протягом години після випитого напою не їжте їжі, що містить крохмаль, вуглеводи, борошно та концентрований цукор.
  3. Каротин, що знаходиться в моркві - жиророзчинний елемент, тому морквяний сік, як і морквяний салат, потрібно вживати з будь-яким маслом або вершками. Оливкової олії в сік потрібно додати лише кілька крапель.
  4. Отриманий сік зазвичай швидко осідає, тому розмішайте його, перш ніж подавати.
  5. Оптимальна доза морквяного соку – 200-250 мл на день. Деякі люди випивають по три літри цього соку на день. Це робити не треба, не слухайте таких сумнівних рекомендацій. Це може спричинити хвороби печінки. Максимум соку з моркви – 500 мл.

Будьте здорові! 

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK