Фото: https://www.istockphoto.com/
Свіжовіджатий натуральний сік з моркви - безперечний лідер серед інших фруктових та овочевих напоїв за вмістом клітковини та каротину. Якщо його пити постійно, покращиться працездатність та настрій, не причепляться віруси.
Читай также: Сонце на тарілці: рецепт котлет з моркви
Щоб отримати від морквяного соку максимум користі, дотримуйтесь нескладних рекомендацій:
- Свіжовіджатий сік з моркви потрібно пити відразу ж, у крайньому випадку - за годину після приготування.
- Протягом години після випитого напою не їжте їжі, що містить крохмаль, вуглеводи, борошно та концентрований цукор.
- Каротин, що знаходиться в моркві - жиророзчинний елемент, тому морквяний сік, як і морквяний салат, потрібно вживати з будь-яким маслом або вершками. Оливкової олії в сік потрібно додати лише кілька крапель.
- Отриманий сік зазвичай швидко осідає, тому розмішайте його, перш ніж подавати.
- Оптимальна доза морквяного соку – 200-250 мл на день. Деякі люди випивають по три літри цього соку на день. Це робити не треба, не слухайте таких сумнівних рекомендацій. Це може спричинити хвороби печінки. Максимум соку з моркви – 500 мл.
Будьте здорові!