Топове літне меню 2022: що пити, коли на вулиці спека

Фото: https://istockphoto.com

Чи знаєте ви, як сильно спека впливає на організм людини?

Коли на вулиці температура занадто висока, всі органи та система працюють під значним навантаженням. Наш організм – температура якого дорівнює 36,6 градуса – не може віддавати тепло, адже температура навколишнього середовища ще вища. Саме це провокує втомлюваність, задуху, сердцебиття, відсутність апетиту. І неважливо, що вас у цей момент займає – ігрові автомати онлайн або книга – спека віднімає ваші сили. Але з цим можна впоратись, обравши правильний напій. Ми підкажемо, який.

Чиста вода

Це найкорисніша рідина, щоб вгамувати спрагу в спеку. Якщо активно займаєтесь спортом, особливо на сонці та в задусі, збільшуйте норму споживання. Якщо ж ви перебуваєте в приміщенні, та ще й з кондиціонером, пийте, коли відчуваєте потребу.

Коли жарко, пити треба потроху – два-три ковтки кожні 20 хвилин.

Наше завдання – наситити клітини організму вологою, щоб кров була розрідженою. До речі, у спеку трапляється чимало інсультів, інфарктів і теплових ударів саме через згущення крові.

Фото: https://istockphoto.com

Морс

У домашньому морсі містяться лише вода та ягоди.

Тобто це корисно та поживно.

Кислий морс допомагає в спеку швидко напитися. До того ж, ви отримаєте разом з напоєм вітамін С та антиоксиданти.

Томатний сік

Овочеві соки корисні для організму.

На першому місці серед них – томатний сік.

Він розріджує кров, а це те, чого треба прагнути в спеку. Його можна підсолити, тоді рідина довше утримуватиметься в організмі. До речі, сік з томатів після теплової обробки є кориснішим. У ньому більше лікопіну (це необхідний організму антиоксидант, він, на думку деяких дослідників, знижує ризик онкологічних захворювань). Томатний сік навіть можна зробити самому з якісної томатної пасти – розбавити її окропом та остудити.

Такий напій теж буде корисний за рахунок лікопіну.

Домашній лимонад

Відмінно вгамовує спрагу натуральний домашній лимонад. Можете використовувати такий рецепт: додаємо в воду сік лимона або лайма, корінь імбиру, м’яту і лід.

Фото: https://istockphoto.com

Компот

Робіть компот з сухофруктів або свіжих фруктів і ягід, без цукру. Влітку він приносить стійке охолодження. Спробуйте самі!

Кефір

Це і їжа, і напій! Якщо комусь подобається вгамовувати спрагу в спеку кефіром, то у нас для вас добра новина. Кефір є непоганим способом охолодитися, якщо будете використовувати знежирений напій, то і калоріями перейматися не доведеться.

Вищезгадані напої допоможуть вам охолоджуватися і підтримувати оптимальний водний баланс.

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK