Фото: unsplash.com
Здавалося б, із того часу, коли ми позбулися радянського минулого, нам усім раптом відкрилося знання, що, виявляється, макарони після варіння зовсім не потрібно промивати водою. Однак не варто й швидко виливати воду, в якій вони варилися. Ця вода ще знадобиться - навіщо, розповімо трохи пізніше.
А спочатку – прокоментуємо питання промивання макаронів.
І справді, є випадок, коли їх потрібно помістити під струмінь води.
Промивати макаронні вироби можна і навіть потрібно лише в одному випадку: коли не плануєте одразу після варіння подати їх на стіл. Перекладаючи гарячі спагетті або ріжки відразу після приготування в посуд для зберігання, ви ризикуєте отримати переварений продукт, оскільки він буде «доготуватися» під впливом власної температури. Звичайно ж, не потрібно і надовго залишати пасту під струменем води – досить просто її охолодити.
Не виливайте воду з-під макаронів
У процесі кипіння із борошна у воду виділяється крохмаль. І саме ця каламутна рідина допоможе зробити соус для пасти густим та однорідним. Крохмаль, що міститься в борошні, виступає як емульгатор і загусник. Просто додайте пару ложок води з-під макаронів у свій соус і повільно перемішайте. В результаті ви отримаєте густу кремову консистенцію.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, про 6 знаків Зодіаку, які дивовижно готують.