Вода з лимоном натщесерце: правда і міфи про регулярне вживання

Фото: www.istockphoto.com

Вода з лимоном - це простий спосіб уникнути зневоднення та забезпечити ваш організм щоденною дозою вітаміну С. Напій допомагає поповнити запаси води в організмі, підвищити імунітет, допомогти травленню та позбутися токсинів з організму. Однак, щоб він працював так, його треба пити регулярно.

Пити лимонну воду натщесерце - хороша звичка, що покращує ваше самопочуття та функціонування організму. Ця звичка покращує роботу травної системи, заспокоює печію, усуває запори та метеоризм. Стимулює обмін речовин, завдяки чому сприяє травленню та схуднення.

Вітамін С, що міститься в лимоні, закупорює кровоносні судини, покращує захисні сили організму, захищаючи його від інфекцій та вірусів. Влітку варто включити до свого раціону воду з лимоном, завдяки якій ми зміцнимо організм перед осіннім сезоном грипу. А в холодну пору цей напій можна також збагатити імбиром і медом.

Вода з лимоном натщесерце: міфи і правда

Допомагає від зневодненняправда

Лимонна вода - добрий спосіб уникнути зневоднення. У ній більше електролітів, ніж у чистій воді, тому її варто пити натще, щоб заповнити рідину після ночі.

Насичуєміф

Читай также: Рецепт жиросжигающей "воды Сасси", которая наделала шуму в свое время

Існує міф про те, що вода з лимоном чудово наповнює шлунок та змушує відчувати ситість. Це неправда - можливо, випивши склянку води з лимоном, ми з'їмо менший сніданок, але це не має нічого спільного з почуттям ситості. У лимоні недостатньо клітковини, щоб наситити. Просто вода частково наповнює шлунок і ми менше їмо.

Підвищує метаболізмфакт

Склянка лимонної води вранці допоможе стимулювати травлення та прискорити роботу травної системи. Її варто випити перед сніданком, щоб добре розпочати день та стимулювати роботу шлунка.

Фото: www.istockphoto.com

Пробуджуєфакт

Вода з кислинкою має збудливу дію, тому деяким людям вона може замінити ранкову каву. Не можна заперечувати, що склянка такої води охопить ваші почуття і освіжить, підбадьорить. Крім того, покращує пам'ять та концентрацію уваги!

Підкислює організмміф

Оскільки кислий лимон і містить лимонну кислоту, деякі люди вважають, що він може підкислювати організм. Це не так - лимон має лужні властивості. Отже, це працює навпаки і допомагає підтримувати баланс тіла.

Допомагає позбавитися токсинів - факт

Читай также: Вода с лимоном: 5 фактов, которые вас удивят

Вода з лимоном допомагає очистити організм від відкладень та токсинів. Підтримує функцію нирок та відфільтровує шкідливі речовини. Не всі знають, що щоденне вживання лимонної води натще може допомогти видалити каміння у нирках. Лимонна кислота запобігає утворенню накипу та каміння.

Діє проти ракуміф

Хоча вода з лимоном має багато переваг для здоров'я, жодними документальними фактами не підтверджено, що вона запобігає раку.

Фото: www.istockphoto.com

Покращує красуфакт

Ранковий ритуал має не тільки безліч оздоровчих, але і ... косметичних властивостей. Вода з лимоном освітлює колір обличчя, допомагає позбутися такої проблеми як пігментація, надає шкірі життєвої сили та сяйва. Досить щоранку випивати склянку води, щоб виглядати красивіше.

Підвищує IQміф

Також неправильно, що вживання лимонної води натще може підвищити наш IQ. Рідина може покращити нашу здатність концентруватися, але це відбувається лише завдяки правильній гідратації тіла. Якщо ми подбаємо про правильне надходження рідини, тіло буде функціонувати краще, що призведе до збільшення енергії та швидкості дій.

Будьте здорові!

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK