Нове дослідження довело, до чого призводять солодкі напої

Прямий зв'язок між розвитком раку та вживанням солодких напоїв встановили нещодавно французькі вчені. Про це повідомляє УНІАН з посиланням на MedikForum. 

Наукові фахівці з Університету Сорбонна довели, що такі солодкі напої як соки, енергетики, молочні коктейлі і інші є небезпечними для здоров'я і часто стають причиною розвитку раку. Так, вони протягом п'яти років спостерігали за станом здоров'я понад 100 тисяч осіб. В результаті дослідниками був зроблений висновок про те, що для захисту від розвитку раку людина повинна стежити не тільки за тим, скільки солодкого вона їсть, а й за тим, в якій кількості вона споживає солодкі напої.

Читай также: 12 знаків Зодіаку опинилися в барі: хто який напій замовить

Серед учасників проекту протягом п'яти років було виявлено 22 випадки раку на 1000 чоловік. «Регулярне вживання соків, енергетиків і молочних коктейлів збільшує ризик захворювання на рак на 18%», - констатували фахівці.

За їх словами, в солодких напоях готового виробництва, крім дуже високії концентрації цукру (в склянці пакетованого соку міститься до 6 ложок), присутні у великій кількості консерванти, що агресивно впливають на слизові оболонки, сприяють розвитку гастриту. Також в соках можуть міститися різні стабілізатори, які руйнують мікрофлору і знижують імунітет, що і підвищує вразливість організму перед можливим раковим захворюванням.

Також дослідники наголосили на тому, що часте вживання таких напоїв може бути пов'язано з підвищеним ризиком виникнення серцево-судинних захворювань, ставати причиною надмірної ваги, ожиріння і діабету. 

Читай также: Ученые доказали, что куркума подавляет раковые клетки

Нагадаємо, раніше ми розказували, які 5 напоїв допоможуть схуднути та в яких напоях найбільш великий сміст цукру.

Будьте здорові!

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK