6 звичок з дитинства, шкідливих для фігури

Фото: www.istockphoto.com

1. Звичка думати, що фігура передається у спадок

Дивлячись на своїх родичів із недосконалим тілом, нам здавалося і здається досі, що схильність до повноти в нас у спадок. Насправді, відсоток спадковості грає лише одну четверту роль у нашій статурі, і це більше стосується обміну речовин. Щоб відмовитися від цього міфу, просто спробуйте вести правильний спосіб життя та вживати правильне співвідношення жирів, білків та вуглеводів. І зовсім скоро ви зрозумієте, що ваша фігура змінюється, незважаючи на огрядність родичів у десятому поколінні.

2. Звичка доїдати "до дна"

Ця установка – з'їсти все до останньої крихти – переслідувала не одну дитину. Ми не слухали власний організм і послужливо впихали весь обсяг їжі. У результаті це призвело до серйозних харчових розладів, адже багатьом досі соромно не доїдати, краще переїсти. Щоб вирішити цю проблему, просто не накладайте собі велику порцію і не звинувачуйте себе за те, що не можете доїдати – дефіцит та голод нам не загрожує.

istockphoto.com

3. Звичка отримувати солодощі у винагороду

Маніпулюючи нами та намагаючись нагодувати корисними супом, батьки обіцяли нам усі солодощі світу після основної страви. І досі ми схильні нагороджувати себе їжею за досягнення, а по обіді вважаємо обов'язковим потішити себе солоденьким. Це веде до збільшення калорійності раціону та проблем із вагою. Замініть цукерку солодким фруктом або горіхами, які також піднімуть вам настрій не гірше за шкідливий цукор.

Читай также: 14 незамінних продуктів для нашого організму

4. Тяга до солодкої «газировки»

У минулому солодкі газовані напої були рідкістю та недоступною радістю. Покупка Дюшеса чи Пепсі дорівнювала справжньому святу. І ми досі пам'ятаємо ці емоції та вибираємо в магазині шкідливу, багату на цукор, газовану воду. Краще розібратися, що ще вам приносить задоволення – ванна після робочого дня, читання книг чи гарне кіно. Свято – це не лише їжа та походи до ресторану, це стан душі.

Читай также: 5 знаків Зодіаку, які люблять їжу більше за інших

5. Звичка жувати жуйку

Жувальна гумка також входила до рейтингу смачних солодощів, які викликають захоплення. Реклама нав'язала нам думку, що для свіжості дихання також слід часто використовувати жуйку. Але під час жування виділяється велика кількість шлункового соку, що є небезпечним для голодного шлунка. Жуйте її після їжі, щоб очистити ротову порожнину від залишків продуктів та освіжити дихання, але в жодному разі не до.

istockphoto.com

6. Звичка дивитися фільм із попкорном

Обов'язковий атрибут кінотеатрів, смачний смажений у олії попкорн. Досі, коли ходимо в кіно, ми не відмовляємо собі в цих ласощах з дитинства. Але, по-перше, вдома можна приготувати попкорн самостійно, використовуючи мікрохвильову піч, а не сковороду з маслом. А по-друге, є безліч корисних альтернатив для кінотеатру – сухофрукти, горішки, корисні сухарики або фруктові чіпси.

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK