Серед японців практично немає людей із зайвою вагою. Звичайно, трапляються винятки з правил, але в цілому це країна струнких і здорових людей. Як їм вдається постійно тримати себе в тонусі і навіть в 60 років виглядати на 40?
1. Невеликі порції
Вони вважають за краще накладати собі мінімальну кількість їжі і повільно насолоджуватися кожним шматочком. Подібна практика благотворно позначається не тільки на загальному стану організму, але і позитивно впливає на розвиток естетичного смаку.
2. Відсутність заборон поряд зі стриманістю в їжі
У японців є власна система харчування, яка називається «веселка». Основне правило: немає заборонених продуктів, є тільки нескінченна палітра кольорів і відтінків. На столі може бути присутнім все, що створила природа: фрукти, овочі, м'ясо, риба і так далі.
Читай также: Рецепт на завтрак: японский омлет Тамагояки
До речі, в Японії можна і навіть потрібно змішувати різні види їжі, так як кожен продукт має свій склад вітамінів і мікроелементів. Щоб наситити організм, потрібно спробувати все по троху. Головне - знати міру і їсти невеликими порціями, повільно і усвідомлено.
3. Сезонні продукти
Японці на 100% впевнені, що наситити організм корисними і потрібними речовинами можуть тільки свіжі продукти. Тому страви, які присутні в їх меню, повністю відповідають порі року і знаходяться в гармонії з природою.
Наприклад, навесні жителі Японії їдять лосось, паростки бамбука і п'ють молодий зелений чай. А коли настає осінь, на столі обов'язково присутні смажені каштани, макрель і перші гриби мацутаке.
4. Традиції здорового харчування
Основну частину раціону японців становлять так звані «дари лісів»: коренеплоди, папороть, паростки бамбука. На відміну від інших народів, чиї харчові звички змінюються з кожним століттям, нинішнє покоління японців їсть все те ж саме, що вважали за краще їх предки, зокрема рис і морепродукти.
Рис, соя, риба - основа харчування японців. Місцеві жителі дуже цінують рис за його корисні властивості. Завдяки великій кількості клітковини і вітамінів, які містяться в рисі, він може поглинати вологу, спалювати калорії, покращувати метаболізм. Також він є незамінним в раціоні мандрівників, так як допомагає їм підготувати шлунок до вживання екзотичних японських страв.
Читай также: Японец создает из мусора то, что просто поражает воображение
Що стосується сої, то вона корисна перш за все для шкіри. До її складу входить велика кількість рослинних екстрактів і ненасичених жирних кислот, які розгладжують зморшки і насичують шкіру вологою.
У рибі багато жирних Omega-3 кислот, які найбільше цінують жителі Країни висхідного сонця. Напевно, саме тому в Японії знаходиться один з найбільших рибних ринків в світі. Тут продається найсвіжіша і делікатесна риба. У ресторанах і суші-барах також велика різноманітність рибних блюд, які готують з тунця, лосося та інших «місцевих делікатесів».
5. Мінімальна обробка продуктів
Читай также: Как правильно вести себя в японском ресторане
Неправильні способи обробки продуктів зазвичай призводять до того, що «гинуть» всі цінні вітаміни і мінеральні речовини. В Японії дуже серйозно ставляться до цього питання: місцеві жителі використовують не тільки правильний температурний режим, щоб мікроелементи залишалися в цілості, але і правильно для цього нарізають продукти.
Будьте здорові!