Меню для футболiстiв

Ні для кого не секрет, що успішний виступ футболістів залежить не тільки від індивідуальної майстерності, командної зіграності, нескінченних тренувань, але також і у величезній мірі від харчування. Саме грамотне споживання необхідних поживних елементів є запорукою запасу сил, які необхідні для того, щоб відіграти два тайми на полі.

Звичайно, досвідчені спортсмени добре знають, що варто їсти перед матчем або після нього, однак для новачків ця інформація може бути корисна, тим більше, що багато хто з них зовсім нехтують таким важливим фактором як збалансоване і правильне харчування. Крім того, ви можете відвідати diablo-technologies.com, щоб дізнатися про те, як зробити ставку на вигідних для себе умовах, якщо ви є спортивним фанатом. Однак, не забувайте про обережність і пам'ятайте, що ставки на спорт це завжди ризик для ваших грошей. Але повернемося до меню футболістів.

Найважливіший параметр будь-якого продукту - це калорійність їжі. Крім того, дуже важливо зберігати адекватний баланс між споживаними білками, жирами і вуглеводами. Що стосується білка, то тут краще вживати білок тваринного походження, а збагатитися цим цінним елементом допоможуть такі продукти як яйця, м'ясо птиці, сири, молочні продукти і так далі. Крім того, рекомендується вживати відварне і запечене м'ясо, а ось від смаженого краще відмовитися. Втім, природний білок також повинен бути включений в раціон, і тут ми говоримо про картоплю, рис, гречку і так далі.

Переходимо до жирів. Багато марно бояться цього слова, адже в жирі міститься величезна кількість корисних елементів, і якщо грамотно збалансувати споживання жирів, то витягти з них можна виключно користь. Жири необхідні при серйозних фізичних навантаженнях, оскільки ці елементи є відмінним джерелом енергії. Так, не зайвим буде додати в свій раціон вершкове масло, горіхи, все ті ж сири або риб'ячий жир. Вуглеводи, як відомо, діляться на прості і складні, і зробити наш вибір все ж краще саме на користь другої категорії, а отримати такий важливий елемент можна з овочів і фруктів, цільнозернового хліба, макаронів і так далі.

Крім відмови від смаженого м'яса під забороною для футболістів також знаходиться і алкоголь, солодка випічка та фастфуд. Крім того, безпосередньо в день гри не рекомендується вживати страви з приправами, масло і бобові, в той час як відмінним вибором стануть натуральні йогурти, яйця, відварне м'ясо птиці або овочеві страви. А ось після тренування допомогти відновити сили допоможе риба, овочеві салати і велика кількість фруктів.

Досвідчені спортсмени знають, що краще за все дозувати вживану їжу в кілька підходів, іншими словами краще їсти менше, але частіше, оскільки так корисні елементи будуть краще засвоюватися і не перевантажувати шлунок. Зрозуміло, у топових гравців в штабі команд є дієтологи, які ретельно стежать за їх харчуванням, однак, якщо ви новачок або просто спортсмен-любитель, то цілком реально і самому скласти собі відповідне меню, яке допоможе вам отримувати необхідну кількість поживних елементів з різних продуктів .

Так, на сніданок цілком можна з'їсти цільнозернові продукти, кашу, яйця, а запити це можна соком. На обід рекомендується вживати велику кількість білкової їжі, а також підійдуть супи або випічка. В полудень краще обмежитися фруктами і овочами або молочними продуктами, а на вечерю зробити акцент саме на овочі або на соку без цукру.

Звичайно, режим харчування багато в чому індивідуальний і тому представлені вище рекомендації не варто приймати за керівництво до дії, так як кожен організм індивідуальний і по-різному реагує на різну їжу.

Будьте здорові!

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK