4 інгредієнта, що уповільнюють обмін речовин

Метаболізм людини залежить від багатьох факторів: віку, способу життя, активності і генетичної схильності.  А його порушення призводить до збою в роботі всього організму, що відбивається на здоров'ї людини. Експерти розповіли, які інгредієнти в їжі здатні сповільнювати обмін речовин, повідомляє health.comments.

1. Штучні підсолоджувачі

Ці харчові добавки використовуються в якості замінників цукру і негативно вливають на наш метаболізм. Вони в 500 разів солодше, ніж звичайний цукор. Відразу після їх вживання обмін речовин для того, щоб впоратися з навантаженням, «розганяється», але дуже швидко сповільнюється, оскільки переробляти йому нічого. До того ж штучні підсолоджувачі провокують вироблення інсуліну, який підвищує ризик виникнення цукрового діабету.

2. Сіль

Читай также: 3 продукта, которые чистят организм и ускоряют обмен веществ

Йдеться в першу чергу про випадки, коли ви замовляєте вже готові страви. У них кількість солі контролювати складно, а її надмірне вживання затримує рідину в організмі, що дуже уповільнює обмін речовин (і загрожує частими набряками). Крім того, сіль - ворог кальцію. Підвищений вміст солі його вимиває. А кальцій, нагадаємо, вкрай потрібен не тільки для здоров'я кісток, волосся і нігтів, але і дуже необхідний для нормального метаболізму.

3. Приправи та спеції

Самі по собі ці добавки не уповільнюють обміну речовин, однак можуть його порушити. Деякі з них (майже всі гострі, хрін, гірчиця, оцет, а також складні поєднання) здатні прискорити вироблення греліну, який називають гормоном голоду.

4. Пестициди

Цими речовинами обробляють овочі і фрукти, щоб вони активніше росли. Дізнатися, чи були оброблені продукти, без спеціальних пристроїв, важко. При цьому пестициди «гальмують» метаболізм, провокуючи збільшення ваги.

Будьте здорові!     

Давайте  дружити!

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK