6 причин, аби їсти квашену капусту частіше

Настає сезон квашення капусти - продукту дуже корисного не тільки для імунітету, але і для роботи органів шлунково-кишкового тракту. Дивно, але в квашеній капусті кількість вітамінів більше в 7 разів, ніж у свіжій. До того ж, це досить бюджетний спосіб оздоровлення і очищення організму.

1. Джерело вітамінів

Квашена капуста - джерело, перш за все, великої кількості вітаміну С.Бактеріі молочної кислоти, які виділяє капуста при процесі закваски, не дають вітаміну С випаровуватися. Як би запечатуючи їх в продукті. Вживаючи квашену капусту, у вас точно не буде нестачі вітаміну К і та вітаміну В - перший корисний для процесів кровотворення, другий - для стабільної роботи нервової системи.

2. Допомога імунітету

Вживання квашеної капусти нормалізує баланс роботи в організмі і кислотно-лужний рівень в шлунку. А стан імунітету безпосередньо залежить від роботи нашої травної системи. Опірність вірусам значно зростає.

3. Гарантія зниження ваги

Читай также: Маринованная капуста по-грузински (розовая "пелюстка")

Застосовувати дієтичне харчування з настанням холодів і зменшенням свіжих овочів, фруктів і зелені стає важко. Більшість з нас так чи інакше збільшить калорійність свого раціону і набере вагу. Вживання квашеної капусти посилить перистальтику і моторику, адже її переварювання вимагає більше калорій, ніж будь-яка іншої їжі в міжсезоння. А осб сама по собі капуста низькокалорійна.

4. Омолоджуючий ефект

Капуста - джерело антиоксидантів, які не тільки захистять організм від вільних радикалів із зовнішнього середовища, а й допоможуть очистити кишечник від токсинів, тим самим омолоджуючи все тіло. Квашена капуста стане чудовою альтернативою ягодам, що спричиняють такий же ефект.

5. Засіб від болю

Квашена капуста полегшує біль при таких захворюваннях, як ларингіт, трахеїт, бронхіт. У цьому випадку вам допоможе сік квашеної капусти, змішаний з чайною ложкою меду. Приймати такий напій слід протягом дня по 2-3 столові ложки через кожні 2-3 години.

6. Косметичний ефект

Вживання квашеної капусти впливає на зовнішній вигляд і стан шкіри - вирівнюється колір, шкіра стає більш еластична і пружна.

Читай также: Полезнее свежей: ТОП-5 рецептов квашеной капусты

Квашену капусту можна використовувати і як зовнішній засіб - звернути трохи продукту в марлю і прикласти на 20 хвилин як маску до проблемних ділянок. Виняток - шкіра з висипом вугрів, порізами і ранами. Така маска наситить шкіру, очистити пори і тонізує.

Будьте здорові!

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK