Захворювання трудоголиків: до чого призводить відмова від обідів

«Сніданок з'їж сам, обід розділи з другом, а вечерю віддай ворогові» - так радив харчуватися відомой полковедоць. Але багато працюючих людей роблять все з точністю до навпаки: снідають наспіх, немов би побоючись нападу ворога, обідом нехтують на користь справ і тільки за вечерею добирають калорій, що не потрапили до організму протягом дня.

Пропуск обіду дієтологи вважають катастрофічною проблемою трудоголиків. І деякі з фахівців вже ладні закривати очі на раціон обіду, який не завжди відповідає нормам правильного харчування.

Читай также: Обеды ребенка влияют на его успешность в будущем - и вот как

Повноцінний обід важливий і через прийом їжі, і через змогу зробити паузу під час роботи. Це позитивно позначається і на результатах праці. А ось систематичне ігнорування перерви призводить до порушення сну, травлення, розладу уваги.

Чим корисна обідня перерва 

В ході відповідних досліджень з'ясувалося, що ті, хто весь робочий день не відривається від своїх обов'язків, мають меншу ефективність праці в порівнянні з колегами, які роблять перерву на обід. Крім того, обідня перерва знижує шанси на емоційне вигорання.

Ті учасники експерименту, які регулярно обідали, не були схильні до стресу і краще спали ночами, на відміну від групи, яка нехтувала обідньою перервою.

Фахівці попереджають, що часта відмова від обіду може спровокувати важкі захворювання шлунка. При цьому сприятливий ефект мають виключно перерви, які пов'язані з прийомом їжі, а не проведенням часу з гаджетами і в соцмережах.

Читай также: А как у них: еда офисных сотрудников разных стран

Нагадаємо, раніше ми писали про 4 суто "офісні" захворювання.

Будьте здорові!

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK