Закарпатські кулінари знову відзначилися у мистецтві готувати вишукані, смачні та незвичайні страви. Їстівні новинки приємно вразили навіть обізнаних поціновувачів гарної їжі та органічно вписалися в колорит закарпатської кухні.
З переліком смаколиків українців ознайомив відомий фуд-блогер та експерт із закарпатського гастротуризму Федір Шандор. У соцмережі він детально розписав що і де варто спробувати.
Цього літнього сезону у Топ-7 закарпатських страв для гурманів увійшли:
Шкварки зі шкіри форелі. Спробувати страву можна у закладі "Графський двір" у місті Мукачево.
Ікра равлика. За делікатесом треба їхати на ферму "Закарпатський равлик", селище Нижнє Селище, Хустський район.
Поливка з бичачих хвостів. Подають у ресторані-винарні "Мала гора" у місті Берегово.
Равлики. Дегустацію равликів проводять на еко-фермі РАКО в Раково Перечинського району Закарпатської області.
Сир у виноградному листі - новинка від сироварні "Перечинська мануфактура". Їхати за сиром доведеться у місто Перечин.
Жаб'ячі ніжки готують у кількох закладах на Закарпатті. Знайти їх можна у меню: корчми Підкова (Перечин), Кантіна (Перечин), ресторані готелю "Воєводино" у селі Тур'я-Пасіка, ресторані "Золотий тур" у селі Тур'ї Ремети Перечинського району та в ресторані "Деца у нотаря" в Ужгороді.
Шовдарь з кролика готують на фермі Стужицький кролик, у селі Стужиця Великоберезнянського району.
Смачного вам літа та цікавих подорожей.